1
KIC ”Budo Tomović” i portal Art mozaik organizuju podgoričku promociju knjige ”Magi - kao da je bila nekad”
Biografija posvećena - Margiti!

    Podgoričku promociju knjige ”Magi - kao da je bila nekad”, novinara Dušana Vesića, KIC ”Budo Tomović” i portal Art mozaik organizuju sjutra od 20 u multimedijalnoj sali "srca kulture grada".
O biografiji u izdanju ”Lagune” - posvećena je Margiti Stefanović, klavijaturistkinji benda EKV i heroini jugoslovenskog rokenrola - govoriće novinari i publiciste Vanja Kovačević i Željko Milović kao i direktorica KIC Snežana Burzan, a medijatorka večeri biće Tanja Rađenović Stanojević. Gost večeri biće i muzičar Sreten Radulović koji će uz gitaru, podsjetiti publiku na najpoznatije hitove kultnog rok sastava EKV.

- Sa ljubavlju koja ne umanjuje razboritost i nepotkupljivošću koja ne slabi emociju, Dušan Vesić je ispisao važnu i potresnu knjigu o velikim mukama, blistavom daru i tragičnom kraju najveće heroine jugoslovenskog rock’n’rolla. Njegova priča o Margiti Stefanović, koliko teskobna toliko i poštena, koliko gorka toliko i iskrena, nije samo nezaobilazan dokument za svakoga ko voli i poštuje Magi, nego i ogledalo u kojem će se prepoznati oni koji su umeli da ublaže njen bol, oni koji su se okoristili njenom nemoći i oni koji su pokazali ravnodušje pred njenim strašnim patnjama. U isto vreme, to je razorna priča o usponu i propasti jugoslovenske srednje klase i licu i naličju Beograda - zapisao je o knjizi novinar Ivan Ivačković.
Posjeta : 185