0
Ministar prosvjete dr Damir Šehović čestitao prvacima polazak u školu
Plovite znanjem - mirno i sadržajno!

         - Sve što ne znate, pitajte. Svaki problem podijelite. Učite, ali ne zaboravite da se igrate. Mi ćemo se truditi da zbog vas budemo bolji i učinimo sve da vaša plovidba znanjem bude mirna, ali sadržajna, puna mogućnosti, i bez granica.
Ovako čestitku prvacima za polazak u školu završava ministar prosvjete dr Damir Šehović. Čestitku prenosimo integralno:

Draga djeco,

danas ste zakoračili u najljepše doba života. Dovoljno veliki da počnete preuzimati obaveze, samostalno raditi i učiti, a opet sasvim bezbrižni i otvoreni za svijet. Čekaju vas nastavnici sa znanjem i strpljenjem, koji će vam, tokom sati provedenih u školi, biti zamjena za porodicu i najveća podrška. Oni će vas predano voditi ka upoznavanju sebe i onoga čime želite da se bavite u budućnosti. A vi im zauzvrat dajte poštovanje i dobro vladanje.
Mi ćemo vam obezbijediti da rastete uz dobre nastavnike, raditi na tome da izgradimo dobre škole, i stvorimo od njih mjesto gdje ćete odlaziti radosni. Jer, škola će biti vaše utočište među najboljim prijateljima.
Neko gradivo će vam se sigurno činiti nesavladivim, a problem nerješivim. Dužnost obrazovnog sistema jeste ne samo da vam pomogne da to gradivo savladate, već i da vas nauči da bilo koji problem na koji naiđete dočekate spremno i hrabro. Vi ste već sad mali heroji, ali naše je da vam omogućimo da to i ostanete.
Sve što ne znate, pitajte. Svaki problem podijelite. Učite, ali ne zaboravite da se igrate. Mi ćemo se truditi da zbog vas budemo bolji i učinimo sve da vaša plovidba znanjem bude mirna, ali sadržajna, puna mogućnosti, i bez granica.

                Ministar prosvjete, dr Damir Šehović
Posjeta : 146