0
Gradonačelnik Podgorice poželio srećan početak školske godine
Danas otvarate - sasvim novi svijet!

    - Draga đeco, danas se za nas otvara jedan sasvim novi svijet. Zato, uz osjećaj poštovanja prema roditeljima i nastavnicima, budite posvećeni svojim obavezama, sigurni u sebe, budite radoznali, vedrog duha i otvorenog uma. Dragi nastavnici, neka vam nova školska godina bude ispunjena profesionalnim i ličnim uspjesima, obiljem radosnih trenutaka zajedničkog rada, učenja i druženja. Želim vam srećan početak školske godine, da je završite u zdravlju, dobrom raspoloženju i s odličnim rezultatima! - naglasio je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković na svečanosti povodom početka nove školske godine u JU OŠ “Božidar Vuković Podgoričanin”.

Iako ovaj dan, prije svega, pripada našim školarcima, gradonačelnik se, uz čestitke obratio i roditeljima i starateljima, ističući da je Uprava Glavnog grada svjesna izazova s kojima se susreću prilikom spremanja mališana za polazak u školu. “Stoga, sada već tradicionalno nastojimo da vam u tom smislu barem malo pomognemo putem dodjele besplatnih udžbenika za naše prvake. Istovremeno, u saradnji sa resornim Ministarstvom, predano radimo na poboljšavanju uslova u postojećim ustanovama, kao i na izgradnji novih. Zadovoljstvo mi je da najavim da ćemo za koji dan svečano otvoriti novi vrtić na Starom Aerodromu, a uskoro i Srednju stručnu školu sa sportskom halom u Golubovcima. Naša namjera je da do kraja mandata ove gradske uprave, izumeđu ostalog, izgradimo vrtić u Tuzima, u Bloku VI u City kvartu, te novu osnovnu školu u Tološima.
On je, u odgovoru na pitanja novinara, podsjetio da je Glavni grad za besplatne udžbenike koje dodjeljuje podoričkim prvacima za četiri godine izdvojio oko pola miliona eura i na taj način će, zaključno sa ovom godinom, preko 10.000 prvaka u Podgorici dobiti besplatne udžbenike, a preko 1.000 mališana iz socijalno ugroženih porodica dobiće novčanu pomoć za nabavku školskog pribora.
Ističući da najmlađi osnovci danas kreću u čarobni svijet slova i pismenosti, uz želju da im to putovanje bude ispunjeno sa što više petica, priznanja i pohvala, direktorica škole Ljubinka Nedić naglasila je da na tom putu imaju podršku roditelja, nastavnika ali i Glavnog grada. Zato nije slučajno što je upravo za prvi dan školske godine prisutan čovjek kome su knjiga i znanje uvijek bili na prvom mjestu i koji su ga preporučili da bude na čelu Podgorice.​
Posjeta : 222