2
Policija lišila slobode M.A. (32) iz Podgorice
Osumnjičen za - prodaju kokaina!

    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za borbu protiv droge, preduzimajući mjere i radnje u cilju suzbijanja ulične prodaje opojne droge na teritoriji Podgorice, postupajući na osnovu operativnih informacija, pretresom su pronašli i oduzeli opojnu drogu kokain. Tom prilikom slobode je lišeno jedna osoba zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljenje u promet opojnih droga.

Službenici Odsjeka su, 24.avgusta, u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, shodno prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi M.A. (32) iz Podgorice. Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli pet pvc pakovanja sa sadržajem praškaste materije bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain. Daljim pretresom pronađeni su i oduzeti mobilni telefon i dvije SIM kartice.
Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da se M.A. bavio nabavkom i stavljanjem u promet opojne droge kokain. On je, kako se sumnja, opojnu drogu nabavljao od za sada nepoznatog lica, koju je potom prepakivao u manja pvc pakovanja sa namjerom daljeg stavljanja u tzv. ulični promet na području Podgorice.
Pronađena opojna droga biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja.
O događaju je obaviješten državni tužilac u VDT u Podgorici koji je naložio da se M.A. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.
Posjeta : 203