2
Muzičari i prijatelji oprostili se od Olivera Dragojevića
Bio je - više od pjevača!

    Muzičari, brojni prijatelji, političari danas su se s tugom i riječima zahvalnosti opraštali od Olivera Dragojevića, ističući da je on bio više od pjevača i da je svojim pjesmama postao dio naših života.

- Svi smo odrasli uz Olivera i njegov glas, zbog čega je postao dio naših života i porodica, još od rođenja s obzirom da je na estradi od 1967. - rekao je Oliverov dugogodišnji saradnik Zlatan Stipišić Džiboni agenciji Hina.
- Oliver je s nama kroz te svoje pjesme koje su vječne i kroz njegovu neposrednost. Mislim da, kada se razbolio, da smo svi vidjeli kako je on najomiljenija osoba koju smo ikada imali jer su svi za njega pitali, brinuli. Svi. On je bio najnormalniji, najjednostavniji i najskromniji čovjek kojeg sam znao. Svi znamo koliko je bio velik kao glazbenik, bio je za familiju, prijatelje. Uvijek je sve stavljao ispred sebe i mislio na sve. Oliver je bio veliki, veliki čovjek i veliko srce. Bio je broj jedan, najbolji i čudesan čovjek " - kazao je Džiboni, autor čuvene pjesme "Cesarica", koju je pjevao Oliver.
Pjevač Masimo Savić rekao je da je Oliver uživao nevjerovatan respekt čitave muzičke zajednice i da se u pravom smislu riječi mogao nazvati muzičarem.
- Definitivno je bio najveći među nama muzičarima - rekao je Savić, ustvrdivši da Dragojević nije bio samo pjevač.
- Oliver je bio multiinstrumentalista, čovjek ogromnog muzičkog ukusa i stvaranja, jako puno se dalo od tog čovjeka naučiti, strašno sam tužan zbog toga, svi znamo kakvu je bolest Oliver imao, ali svejedno uvijek je šok - rekao je Savić, koji se prisjetio da je s veseljem radio i pjevao Oliverove "Stine".
Savić je rekao da se "ljudima dopala ta verzija, međutim, svaki put kad bih dobio Porina (hrvatska muzička nagrada), često bih znao reći da sam veliki Oliverov fan i tu cijela priča završava - rekao je Savić.
S Oliverom se na društvenoj mreži oprostio i muzičar Toni Cetinski.
- Dragi moj morski vuče, ništa više neće biti isto nakon tvog odlaska, sve tvoje šale i gluposti kojima smo se smijejali kao djeca su momenti koje nikada neću zaboraviti. Moram ti priznati da sam te volio i volim kao da si mi otac, a po duši si mi bio ponekad kao mlađi brat. Od tebe sam najviše učio, jer sam od tebe i najviše dobio. Ti si se davao ljudima i prijateljima i nisi se štedio u tome. U toj činjenici leži još jedna od tajni tvog uspješnog postojanja i rada. Oduvjek si bio dokaz da nije dovoljno biti samo vrhunski umjetnik nego i čovjek, zbog toga ti veliko hvala -že poručio je Cetinski i izrazio saučešće porodici.
Posjeta : 256