2
Izložba slika sa “Prve likovne kolonije Medun 2018” u KIC “Budo Tomović”
Premijera i pjesme - “Složni Kuči”!

    Izložba slika sa “Prve likovne kolonije Medun 2018” na kojoj će radove predstaviti Bato Dragoljub Brajović, Maja Brajović, Mila Đerković, Leo Đokaj, Nataša Đurović, Žarko Glavatović, Čedomila Ivanović, Denja Ivanović, Mirsad Koljenović, Irvin Masličić...biće sjutra od 19 otvorena u izložbenom holu Kulturno - informativnog centra “Budo Tomović”. Postavka će biti izložena do 12. jula.
U okviru svečanosti biće premijerno predstavljena pjesma “Složni Kuči” nastala po tekstu Momčila Lakovića, a dok je autor muzike Šukrija Žuti Serhatlić.

- Likovna kolonija ustanovljena je kao dio tradicionalne kulturne aktivnosti u Kučima. Centar interesovanja je arheološko - istorijski kompleks Medun, sa tradicijom od 3000 godina, i ličnost i djelo vojvode Marka Miljanova, istaknutog narodnog pisca i etičara. Neizostavne su i prirodne ljepote te kulturne i istorijske vrijednosti, kao i sportske aktivnosti u Kučima. Likovna kolonija ima za cilj podsticanje aktivnosti na osnivanju Kučkog kulturnog centra, a u pravcu objedinjavnja svih kulturnih i sportskih aktivnosti na prostoru Kuča. Likovna kolonija teži da preraste u kulturni događaj od šireg značaja uključivanjem u rad slikara i drugih umjetnika iz Crne Gore i inostranstva, radi upoznavanja i druženja, te razmjene iskustava, što će doprinijeti i uneprijeđenju kulturnog života u Kučima - piše u katalogu Momčilo Laković.
Posjeta : 159