0
Na suđenju za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2017. svjedočio Brajan Skot iz Orlanda
Masu nas odbio - zbog "DF" i ruskih obavještajaca!

       - Pitao sam nekoliko poznanika o situaciji u Crnoj Gori. Konkretno, nezavisnog savjetnika Ticijana Masua. Prvi razlog zbog kojeg nas je Masu odbio jeste što ima veze sa ljudima sa najvišeg nivoa vlasti u Crnoj Gori. Drugi razlog zbog kojeg nas nije podržao jeste "DF" i njihove veze sa ruskom obavještajnom službom. Masu je naveo neke iskaze koji su javno dostupni, a odnose se na kretanje pripadnika ruske obavještajne službe zarad miješanja u izbore u Crnoj Gori - rekao je u slobodnom iskazu Brajan Skot iz Orlanda, svjedok na suđenju za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016.
Amerikanac će sjutra odgovarati na pitanja odbrane.

- Ovo nije moja izjava, ovo su interne bilješke agenta fbi zasnovane su na razgovorima lično i telefonom. Ne znam zašto, ali su netačne - bilo je prvo što je Skot rekao kada mu je predočena izjava koju je dao u februaru 2017., a koju je na zamolnicu Sppecijalnog državnog tužilaštva dostavilo Ministarstvo pravde SAD.
- Kada je Džozed Asad obavio sa mnom vrlo kratak razgovor o korporativnoj bezbjednostii strateškim upravljanjem rizikom. Asad nikada nije razgovarao sa mnom ili sa bilo kojim službenikom "PDG" o bilo kakvim aspektima njegovih poslova o korporativnoj sigurnosti u Crnoj Gori. Njegovi razgovori sa mnom o njegovoj ulozi u Crnoj Gori obavljeni su sa mnom kao sa izvršnim direktorom kompanije "Strategig risic managment". U to vrijeme on je pomenuo da ima predstojeći angažman u Crnoj Gori. Savjetovao sam mu da "SRM" koristi metode tajne američke službe za poslove obezbjeđenja. Pomenuo sam da imam kontakte koji dobro poznaju Crnu Goru i da bih možda bio zainteresovan da sarađujem sa njim na tom projektu za Crnu Goru. Ali, da bih prvo morao da saznam od mojih službenika, pa da mu se javim kasnije. Pitao sam nekoliko poznanika o situaciji u Crnoj Gori. Konkretno, nezavisnog savjetnika Ticijana Masua - prisjetio se Skot.
Posjeta : 119