3
Liššen slobode I.T. (37) iz Nikšića, koji je osumnjičen za razbojništvo u „Lutriji Crne Gore“
Na policiju - izvukao pištolj!

    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Nikšić su, preduzimajući mjere i radnje u cilju otkrivanja, rasvijetljavanja i dokazivanja težih krivičnih djela počinjenih na teritoriji Opštine Nikšić,lšili slobode bezbjednosno interesantnog I.T. (37) iz Nikšića, koji se potraživao zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo na štetu kladionice „Lutrija Crne Gore“ u aprilu ove godine. Prilikom lišenja slobode ovo lice je pokušalo da pobjegne izvuklo pištolj koji je nosilo za pojasom, ali je uz upotrebu sredstava prinude savladan i razoružan.


Službenici CB Nikšić su, preksinoć oko 22,40, lišili slobode I.T. koji se potraživao zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo, 09.04.2018. godine, na štetu kladionice „Lutrija Crne Gore“, kojom prilikom je, kako se sumnja, otuđio novac u iznosu od 2000 eura.
Prilikom lišavanja slobode, I.T. je, sumnja se, pokušao da se da u bjekstvo i tom prilikom izvukao pištolj koji mu se nalazio za pojasom. Brzom i efikasnom akcijom nikšičke policije, upotrebom sredstava prinude, savladan je otpor ovog lica i on je razoružan i lišen slobode. I.T. je ovom prilikom zadobio tjelesne povrede, koje su shodno zakonskoj proceduri konstatovane od strane dežurnog ljekara Medicinskog centra Nikšić.
Prilikom pregleda ovog lica policijski službenici su, osim pištolja marke „Mauzer“ kalibra 7,65 mm sa municijom odgovarajućeg kalibra, oduzeli i prigušivač za ovaj pištolj, pvc pakovanje sa sadržajem praškaste materije bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain težine 5,5 grama, par rukavica, kriptovani mobilni telefon marke Blackberry kao i jedan kačket plave boje.
O događaju je obaviješten državni tužilac u VDT u Podgorici i državni tužilac u ODT u Nikšiću, koji su naložili da se I.T. liši slobode zbog osnovane sumnje da je počinio KD razbojništvo zbog kojeg se i potraživao, kao i KD nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. U odnosu na ostale predmete koji su pronađeni i oduzeti od osumnjičenog, nadležni tužilac će se naknadno izjasniti.
Posjeta : 215