2
Nikšić
Zaplijenjeno više vrsta narkotika!

    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za borbu protiv droge su u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Nikšić, u cilju suzbijanja ulične prodaje opojnih droga, u prethodnom periodu sprovodili pojačane aktivnosti na području Nikšića. U sklopu planskih aktivnosti i na osnovu operativnih saznanja, izvršeni su pretresi na više lokacija kao i kontrola većeg broja bezbjednosno interesantnih lica i članova organizovanih kriminalnih grupa. Pronađeno je i zaplijenjeno više vrsta narkotika – marihuana, heroin, kokain i tablete ekstazi, za koje se sumnja da su bili namijenjeni uličnoj prodaji, kao i oružje u ilegalnom posjedu.

Policijski službenici su juče, na osnovu operativnih saznanja a postupajući u koordinaciji i po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, a shodno prethodno pribavljenoj naredbi od sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi R.K. (27). Tom prilikom policijski službenici su u stanu pronašli 235 tableta ekstazi, jednu plastičnu kutijicu sa sadržajem za koji se sumnja da je opojna droga marihuana, težine oko pet grama, i vatreno oružje – pištolj u ilegalnom posjedu. O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici. R.K. je lišen slobode i uz krivičnu prijavu je priveden ovom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružija i eksplozivnih materija.
Prethodno su policijski službenici, 15.05.2018. godine, prilikom kontrole bezbjednosno intresantnog M.P. (37) pronašli pet pvc kesica sa sadržajem za koji se sumnja da je opojna droga heroin, težine oko tri grama. Takođe navedenog dana izvršen je i pretres kuće i stana koje koristi R.M. (29) kojom prilikom su policijski službenici pronašli dvije pvc kesice sa sadržajem za koji se sumnja da je opojna droge kokain, težine oko 15 grama. O događajima je obaviješten državni tužilac u VDT u Podgorici koji će se o kvalifikaciji krivičnih djela izjasniti nakon vještačenja u Forenzičkom centru.
Policijski službenici su takođe, 09.05.2018. godine, prilikom mjera i radnji koje su preduzimali, na šetalištu, takođe u Nikšiću, pronašli odbačene dvije pvc kesice sa sadržajem za koji se sumnja da je opojna droga marihuana. Kriminalistička obrada koja je sprovedena uputila je na sumnju da je ovu opojnu drogu u posjedu imao i odbacio J.Š. (27). O događaju je obaviješten državni tužilac u VDT u Podgorici koji se izjasnio da se protiv ovog lica Sudu za prekršaje podnese prekršajna prijava iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga.
Posjeta : 178