1
Službenici CB Podgorica
Rasvijetljeno sedam krađa!

          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovisnkih delikata, riješili sedam krivičnih djela iz ove oblasti i nadležnom tužilaštvu procesuirali sedam osumnjičenih.

Službenici CB Podgorica su, 13.maja lišili slobode R.K. (29) i M.K. (25), oba iz Podgorice, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo razbojništvo na štetu Ž.K. (56) iz Bosne i Hercegovine, sa privremenim boravakom u Podgorici. Oni su, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinili na način što su, 8.maja, u naselju Zelenika oštećenog Ž.K. upotrebom fizičke snage uveli u vozilo i odvezli ga na nepoznatu lokaciju, gdje su mu zadali više udaraca u predjelu glave i tijela i oduzeli mu novac u iznosu od 20 eura i lični dokument. Osumnjićeni R.K. i M.K. će uz krivičnu prijavu biti privedeni državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici zbog postojanja osnoavne sumnje da su počinili krivično djelo razbojništvo.
Službenici CB Podgorica su državnom tužiocu u ODT u Podgorici podnijeli i poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave, prethodno podnijete protiv nepoznatog počinioca, protiv F.R. (33) iz Cetinja, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva krivična djela krađa na štetu marketa „Ogmi“ u Bulevaru Ivana Crnojevića i pekare „Tri Princa“ u ulici Cetinjski put. On je, kako se sumnja, krivično djelo krađa na štetu marketa „Ogmi“ počinio 15.02.2018. godine, tako što je, koristeći nepažnju zaposlene iz fioke otuđio novac u iznosu od 160 eura, dok je krivično djelo krađa na štetu pekare „Mali princ“, sumnja se, počinio, 24.02.2018. godine, na isti način i iz kase otuđio iznos od 326 eura. Lice je privedeno nadležnom tužiocu.
Nadalje, službenici CB Podgorica su lišili slobode O.B. (21) iz Kosova, nastanjeog u Podgorici, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa na štetu R.L. On je, sumnja se, ovo krivično djelo počinio na način što je 1.maja u ulici Radosava Burića prišao oštećenoj i iz ruke joj istrgao i otuđio torbu, nakon čega se trčeći udaljio preko puta Ulice 27. marta gdje ga je zadržao Ž.R. Otuđena torba je na licu mjesta pronađena i vraćena oštećenoj. Osumnjičeni je priveden uz krivičnu prijavu nadležnom tužiocu.
Takođe, službenici podgoričke policije su nadležnom tužiocu podnijelii krivičnu prijavu protiv Lj.N. (60) iz Podgorice, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo krađa na štetu marketa „Naš diskont“ u Ulici IV jula. Ona je, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinila na način što je ušla u market i u kese koje je donijela sa sobom stavljala razne prehrambene artikle i kozmetiku, koje je uzimala sa izložbenih polica, nakon čega je nasilno htjela da napusti objekat sa otuđenim proizvodima, u čemu je spriječena od strane radnika obezbjeđenja.
Nadalje, rasvijetljeno je krivično djelo krađa, počinjeno u noći između 05./06. maja i tom prilikom je nadležnom tužiocu podnijeta krivična prijava protiv S.A. (19) iz Republike Italije, nastanjenog u Podgorici. On je, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinio na štetu S.U, na način što je ispred njegove porodične kuće otuđio motocikl marke „Tomos“, bez registarskih oznaka sa prikolicom. Predmetni motocikl je potom, sumnja se, stavio u pogon i vozio se do Golubovaca, a zatim se vratio u naselje Stari Aerodrom gdje je ostavio otuđeni motocikl.
Službenici CB Podgorica su danas lišili slobode M.B. (38) iz Podgorice, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo krađa u pokušaju na štetu M.S. On je, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinio na način što je sinoć prišao teretnom vozilu koje je bilo otključano, a koje se nalazilo na parking prostoru, otvorio vrata suvozača i izvršio premetačinu ličnih stvari vozača M.S. Prilikom izvršenja navedenog krivičnog djela M.B. je primjećen od policijskih službenika koji su ga spriječili u vršenju krivičnog djela. Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužiocu.

Posjeta : 191