1
Ministar finansija i direktor Svjetske banke potpisali Ugovor o finansijskom aranžmanu od 250 miliona eura
Ugovor potvrdio - kredibilitet!

             - Aranžman je podržan Garancijom Svjetske banke zasnovanom na javnim politikama (PBG1), i podrazumijeva veoma povoljne uslove kreditiranja: rok otplate od 12 godina, grejs period od 4 godine i kamatnu stopu 6-mjesečni Euribor + margina 2,95 odsto - saopštila je PR služba Ministarstva finansija povodom Ugovora o finansijskom aranžmanu od 250 miliona eura koji su danas potpisali ministar finansija Darko Radunović i direktor Svjetske banke za našu zemlju Emanuel Salinas.

- Današnje potpisivanje Ugovora predstavlja potvrdu kredibilnosti mjera fiskalne politike Vlade Crne Gore usmjerenih na jačanje makroekonomske stabilnosti i unapređenje životnog standarda građana - istakao je Radunović i dodao da će Vlada i u narednom periodu nastojati da kroz nastavak započetih reformi ažurno ispunjava kriterijume za obezbjeđivanje i drugog paketa podrške Svjetske banke (PBG2) čime bi se centralni budžet dodatno osnažio.
- Pozdravljamo predanost Vlade i aktivnosti koje preduzimate kako biste vratili Crnu Goru na održivi makrofiskalni put. Čvrsto vjerujemo da je to preduslov za dalji razvoj ekonomije i oslobađanje potencijala privatnog sektora za stvaranje većeg broja i kvalitenijih radnih mjesta - saopštio je direktor SB za Crnu Goru, Emanuel Salinas.
On je dalje poručio da su rast i otvaranje novih radnih mjesta najvažniji prioriteti za dalji napredak Crne Gore, te da se održivi i inkluzivni rast mogu ostvariti samo u održivom ekonomskom okruženju i dobro funkcioniranom finansijskom sektoru.
Posjeta : 180