0
Drugi "Dani DODEST" od sjutra do subote u KIC "Budo Tomović"
Na otvaranju - “Malo o duši”!

    Pozorišna predstava “Malo o duši”, nastala po tekstu Vislava Šimborska, a adaptaciju, režiju i igru potpisuje Varja Đukić, sjutra od 20 u velikoj sali KIC "Budo Tomović", svečano će otvoriti drugo izdanje "Dani DODEST" - manifestacije čiji je cilj da publiku podsjeti na značaj djelovanja scene DODEST više od 40 godina u kojoj su dramska iskustva sticale i stiču generacije značajnih pozorišnih stvaralaca.

Ovo scensko djelo - koprodukcija Centar za kulturu Tivat, Kraljevsko pozorište Zetski dom - Cetinje i Ratkovićeve večeri pozeije - Bijelo Polje - kroz karakterističnu estetiku i svedenost direktno promoviše ono što je suština autorstva najveće poljske pijanistkinje. Režija je inovativna i nenapadna. Koncept da se osjećajnost poljske pjesnikinje publici približi kroz svojevrsni korelat muzike i riječi zasigurno predstavlja inovativnost u inscenaciji poezije. Muziku je komponovala Nina Perović, a uživo je na violini izvodi violinistkinja Ana Rašović.
Monodrama “Jelena žena koje nema” biće izvedena narednog dana u petak, u sali DODEST od 20. Neobična priča “Jelena žena koje nema” zapravo je Andrićeva predstava o ženi kao metafori, čovjekove potrage za smislom, himeri koju ne može da dosegne, ali za kojom vječno čezne u snu i na javi. Glumica Zorica Damjanović uradila je adaptaciju teksta i režirala monodramu koju izvodi.
Manifestaciju će zatvoriti monodrama “Zalutali metak” (18+) Dramskog eksperimentalnog studija “Đeca cvijeća” iz Podgorice u subotu, u sali DODEST u 20.
Riječ je o autorskom projektu Branka Kovačevića u kojem ulogu tumači Đorđe Grujić.
Ovo je priča o zgodama i nezgodama veterana GOSPODINA X, sakupljača sekundarnih sirovina, kada nelojalna konkurencija, suptilnim metodama, nastoji da ga otjera sa njegovog posjeda.
Posjeta : 147