0
U nastavku suđenja za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. svjedočio Nebojša Medojević
"Državni udar" režirao - režim!

       - Pmenut sam od zaštićenog svjedoka saradnika Saše Sinđelića, koji je kazao da sam trebao da utičem da on promijeni svoju ulogu u cijeloj operaciji i da izda operativce GRU. Navodno, on se više plašio mene nego operativaca GRU, što je jako važno za istinitost iskaza tog svjedoka. Sinđelić je kazao da sam ja znao da se on sastaje sa Šišmakovim u Beogradu i da ima 100 hiljada eura. Rekao je da sam ja izjavio da je dobio novac da organizuje državni udar u Croj Gori. Treća važna stvar je da me Sinđelić optužio da sam ja pod zaštitom američke obavještajne službe i da sam nedodirljiv za naše tužilaštvo, te da sam ja izdao čitav plan o nasilnoj promjeni valsti - demantujući sve to danas je na suđenju za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. svjedočio jedan od lidera "DF" Nebojša Medojević.
Po njegovim riječima, "DF" je bio siguran u izbornu pobjedu i odgovaralo im je da sve protekne mirno, ali da je od ANB dobio informacije o scenariju koji priprema vlast i o tome je, iako u njega nema povjerenja, poslao informaciju sppecijalnom tužiocu.

Specijalni tužilac Milivoje Katnić primjetio je da je bio u pravu kad je tražio psihijatrijsko vještačenje svjedoka Medojevića, dok advokati smatraju da je lider "DF" govorio istinu.
Danas, zbog medicinske intervencije, nije svjedočio Dobrilo Dedeić, a predsjednica sudskog vijeća Suzana Mugoša pročitala je dopis iz SAD da se Brajan Skot predomislio i da želi da svjedoči.
Dokazni postupak biće nastavljen sjutra, izvještajem sudskog vještaka Marka Lakića.
Posjeta : 133