2
Pedesetogodišnji V.D. iz Podgorice lišen slobode
Našli mu - oružje i municiju!

          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su danas, u clju vršenja pojačane kontrole lica a sa akcentom na sprječavanju vršenja teških krivičnih djela, izvršili pretres na jednoj lokaciji i tom prilikom pronašli četiri komada oružja i municiju. Osumnjičeni je lišen slobode.

Službenici CB Podgorica su danas, postupajući po operativnim saznanjima izvršili pretres kuće koju koristi V.D. (50) iz Podgorice. Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli automatsku pušku M70 AB2, sa dva okvira u kojim se nalazilo oko 38 komada municije cal. 7,62mm, poluautomatsku pušku, pušku M-48, revolver Zastava Magnum 357 sa kutijom u kojoj se nalazilo 67 metak cal. 38 specijal, kutiju sa 29 komada municija cal. 7,9 mm kao i optički nišan 3-7x20. Pronađeno oružije i municija su u ilegalnom posjedu.
O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se V.D. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.
U narednom periodu službenici CB Podgorica će nastaviti sa sprovođenjem pojačanih aktivnosti u vezi kontrole bezbjednosno interesantnih lica sa ciljem otkrivanja i sprječavanja vršenja teških krivičnih djela.
Posjeta : 164