1
Devetnaestogodišnji M.B. (19) iz Podgorice lišen slobode
Policija oduzela - skank i oružje!

Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi su juče, postupajući na osnovu operativne informacije, pronašli oko 40 kilograma skanka i tom prilikom lišili slobode lice osumnjičeno da je počinilo krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i krivično djelo nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Službenici OGB Tuzi juče oko 09,15, postupajući na osnovu operativne informacije, u kanjonu rijeke Cijevna, vršeći osmatranje terena primjetili dva lica koja na leđima nose džakove i kreću se iz pravca Albanije. Ova dva lica su uspjela da se udalje i pređu granicu sa Albanijom, dok je treće lice istovarilo džakove u jednoj kući nakon čega je i ovo lice pokušalo da se udalji sa lica mjesta u čemu nije uspjelo. Policijski službenici su naime zaustavili vozilo marke „VW Passat“ podgoričkih registarskih oznaka kojim je upravljalo ovo lice. Tom prilikom je utvrđeno da se radi o M.B. (19) iz Podgorice.
Policijski službenici su izvršili pretres porodične kuće i ostalih prostorija koje koristi M.B. i pronašli i oduzeli dva džaka u kojima se nalazilo 40 pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuuana tipa skank, ukupne težine 40 kilograma. Pretresom su pronašli i poluautomatsku pušku i pištolj marke „Crvena Zastava“ TT kalibra 7,62mm sa okvirom u kome se nalazilo 8 metaka kalibra 7,62mm, u ilegalnom posjedu.
Lice i opojna droga su predati Odsjeku za suzbijanje opojnih droga na dalje postupanje. Vozilo i oružje su takođe oduzeti.
O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se M.B. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.
Opojna droga i oružje biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.
Posjeta : 154