1
U polufinalnim utakmicama košarkaškog Kupa Crne Gore sastaće se "Mornar" - "Sutjeska" i "Lovćen 1947" - "Budućnost Voli"
I autsajderi - vrijebaju šansu!

- Igraju odlično. Na nama je da damo sve od sebe, da iskoristimo sve šanse. Oni su apsolutni favoriti, ali to ne umanjuje našu odgovornost da kada izadjemo na teren damo sve od sebe i odigramo što bolju utakmicu - istakao je Vladimir Todorović, trener KK "Sutjeska", koja će u polufinalu Kupa Crne Gore - u petak od 17,30 u "Morači" - igrati protiv barskog "Mornara".
U drugoj polufinalnoj utakmici sastaće se "Lovćen 1947" - "Budućnost Voli" - odlučeno je žrijebom u KSCG.

- Znamo i sami da u Kupu favorita nema favorita bez obzira gdje se igra, ali znamo da je Budućnost izraziti favorit, što zbog kvaliteta tima, što zbog ambijenta u kom igraju. Mi smo u situaciji da možemo iznenaditi protvnike, ali moramo biti na oprezu da u utakmici protiv Sutjeske budemo maksimalno profesionalni kako bi došli do finala. Pokušaćemo da osvježimo ekipu i da dođemo na završnicu Kupa u pravoj formi kako bi trebalo. Nadam se spektaklu. Prošlogodišnje finale Kupa između Budućnosti i Mornara bilo je vjerovatno i najbolji meč u završnicama Kupa u regionu uz svo dužno poštovanje prema ostalim klubovima - naglasio je trener barske ekipe Đorđije Pavićević.
- Kup takmičenje je nepredvidivo. Nema favorita. Očekuje nas velika borba u polufinalu. Upoznati smo sa snagom Lovćena, radi se o veoma kvalitetnom timu, imali su šansu da se visoko kotiraju u ABA 2 ligi, tako da se nadam da ćemo doći do finalne utakmice." - ukazao je Igor Đaletić, pomoćni trener u timu "Budućnosti Voli".
- Sigurno da je "Budućnost" favorit. Naša obaveza je da odgovorimo velikom borbenošću, energijom motivacijom i u ovom momentu izmjerimo gdje smo u odnosu na njih. Ukoliko se ukaže prilika, da nas možda malo neozbiljniije shvati, da pokušamo da iznenadimo. Kup je takvo takmičenje da nada uvijek postoji. Daćemo sve od sebe da budemo pravi rival Budućnosti" - ističe trener "Lovćena" Dragan Radović.
Finale je u subotu od 19.
Posjeta : 216