2
Tokom vikenda policija pojačano kontrolisala bezbjednosno interesantne osobe u više ugostiteljskih objekata
Pronašli - pištolj i drogu!

          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su u sadejstvu sa službenicima Posebne jedinice policije, tokom vikenda vršili pojačanu kontrolu bezbjednosno interesantnih osoba i tom prilikom izveli raciju u više ugostiteljskih objekata - „Grenwech“, „Ona a ne neka druga“, „Cepelin“, „Buda Bar“, „Podgorička kafana“ i „Konoba Kokoti“.

Prilikom racije u ugostiteljskom objektu „Ona a ne neka druga“ u unutrašnjosti objekta pronađena je jakna u kojoj se nalazio pištolj marke „Češka zbrojevka“ kalibra 7,65mm, za koju je D.D. (35) izjavio da je njegova.
Daljom kontrolom u navedenom objektu pronađena je odbačena pvc kesica sa sadržajem praškaste materije braon boje za koju se sumnja da je opojna droga heroin, kao i jedna novčanica u kojoj se nalazila praškasta materija bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain.
Prilikom izvođenja racije u ugostiteljskom objektu „Konoba Kokoti“ izvršen je pregled lica i prostorija lokala, tom prilikom policijski službenici su pronašli odbačenu pvc kesicu sa sadržajem praškaste materije bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain kao i izvjesnu količinu puščane municije kalibra 7,9mm.
O događajima je obaviješten nadležni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici.
Preduzimaju se dalje mjere i radnje u cilju utvrđivanja porijekla i vlasništva pronađenog oružja.
Oružje je upućeno u Forenzički centra radi vještačenja, nakon čega će se nadležni tužilac izjasniti o kvalifikaciji djela.
Posjeta : 201