2
Krivična prijava protiv A.R. (28) iz Nikšića zbog sumnje da je falsifikovao medicinsku dokumentaciju
Prevario osiguranja - za 6 500!

    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Nikšić su u sadejstvu sa Sektorom kriminalističke policije nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv A.R. (28) iz Nikšića zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo falsifikovanje isprave i krivično djelo prevara, na štetu više osiguravajućih društava na teritoriji Crne Gore.


Službenici CB Nikšić i SKP su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv A.R. zbog postojanja osnovane sumnje da je krivična djela počinio na štetu „Uniqa osiguranje", „Sava osiguranje" i „Swiss osiguranje".
On je ova krivična djela počinio tako što je, kako se sumnja, u prethodnom periodu falsifikovao medicinsku dokumentaciju – više izvještaja ljekara specijaliste Opšte bolnice Nikšić, o povredama koje je navodno zadobio, a koju je dalje dostavljao osiguravajućim društvima radi nadoknade štete na osnovu polisa osiguranja koje ima u ovim osiguravajućim društavima. On je na ovaj način, kako se sumnja, ostvario protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 6.500 eura.
O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji je naložio da se protiv A.R. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio ova krivična djela.
Posjeta : 232