2
Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Nikšić rasvijetlili četiri krivična djela
Razbojnik "kiksao" - u kladionici!

    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Nikšić, preduzimajući mjere i radnje na otkrivanju, rasvjetljavanju i dokazivanju krivičnih djela, rasvijetlili su četiri krivična djela i tom prilikom lišili slobode V.L. (18) iz Nikšića.

Službenici CB Nikšić su rasvijetlili tri krivična djela razbojništvo i jedno krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, i tom prilikom lišili slobode V.L. On je kako se sumnja, počinio krivično djelo razbojništvo, 01.12.2017 godine, na štetu radnice sportske kladionice „Skybet”, u Bulevaru 13. jula u Nikšiću, na način što je maskiran ušao u unutrašnjost objekat, a potom uz prijetnju nožem otuđio dnevni pazar u iznosu 250 eura. Nadalje, sumnja se da je V.L. počinio krivično djelo razbojništvo na štetu radnice sportske kladionice „Premijer” u ulici Baja Pivljanina, na način što je maskiran ušao u objekat i uz prijetnju nožem otuđio dnevni pazar u iznosu 935 eura. Treće krivično djelo razbojništvo, počinjeno 10.12.2017 godine na štetu radnice sportske kladionice „Šansa” u ulici Nika Miljanića, počinio je, kako se sumnja, na način što je maskiran ušao u sportsku kladionicu i uz prijetnju nožem od radnice otuđio dnevni pazar u iznosu od 160 eura.
Kriminalističkom obradom službenici CB Nikšić su došli do sumnje da je V.L. u noći 04/05.06.2017 godine počinio krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari, za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti. On je, sumnja se, ovo krivično djelo počinio na način što je na pmv marke „Audi A6” nikšićkih registarskih oznaka u vlasništvu N.A. iz Nikšića, prethodno polio zapaljivom tečnošću – benzinom, koju je zatim otvorenim plamenom zapalio.
O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se V.L. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio tri krivična djela razbojništvo i jedno krivčno djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari. Nakon saslušanja državni tužilac je donio rješenje o zadržavanju V.L. u policijskim prostorijama do privoda nadležnom sudiji za istragu.
Policijski službenici CB Nikšić su u toku 2017. godine registrovali 11 krivičnih djela razbojništvo i razbojnička krađa, od kojih je 10 krivičnih djela registrovano po nepoznatom počiniocu. Radom policijskih službenika rasvijetljeno je osam ovih krivčnih djela.
Posjeta : 209