1
Lišen slobode I.R. (48) iz Podgorice osmnjičen za krivično djelo prevara
Oštetio "partnere" - za 11 000!

       - Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, lišili slobode I.R. (48) iz Podgorice zbog sumnje da je počinio krivično djelo prevara na štetu više pravnih lica - saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Službenici Odsjeka su lišili slobode I.R. i protiv njega nadležnom tužiocu ponijeli krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kriivčno djelo prevara na štetu pravnih lica „Batara“ doo iz Podgorice, „Si – Ing“ doo iz Podgorice, „Euro tehnika MN“ doo iz Podgorice i „Tehno Max“ doo iz Podgorice.
On je, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinio tako što je prevarno se predstavljajući kao radnik pravnih lica, koja su imala poslovni odnos sa oštećenim preduzećima, tokom novembra i decembra 2017. godine, od oštećenih pravnih lica preuzimao robu, koju nije plaćao, dovodeći ih u zabludu, a sve u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi. On je, kako se sumnja, ovim krivičnim djelom oštetio pravna lica u ukupnom iznosu od 11.265 eura.
O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se I.R. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kriivčno djelo prevara.
Službenici Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta nastavljaju kontinuirane aktivnosti i pozivaju sva ostala, potencijalno oštećena pravna lica, da svoje prijave po ovom osnovu podnesu Grupi za suzbijanje krivičnih djela privrednog kriminaliteta Centar – Podgorica.
Posjeta : 274