0
Podgoričanka A.Ć. (24) osumnjičena za zloupotreba položaja u apoteci u Baru
Prisvojila skoro - 50.000 eura!

    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta Sektora kriminalističke policije su, nakon preduzetih mjera i radnji, juče državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru podnijeli krivičnu prijavu protiv A.Ć. (24) iz Podgorice, nastanjene u Baru, zbog osnovane sumnje da je počinila krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

Sumnja se da je A.Ć, kao odgovorno lice u privrednom društvu „Pharmacity“ d.o.o. Bar, zaposlena na poslovima farmaceutskog tehničara i zadužena za naručivanje, prijem i distribuciju ljekova i medicinskih sredstava u apoteci u Sutomoru, zloupotrebom svog položaja ili povjerenja u pogledu raspolaganja tuđom imovinom, prekoračenjem granica svog ovlašćenja i nevršenjem svoje dužnosti, pribavila sebi imovinsku korist i prouzrokovala imovinsku štetu ovoj firmi.
Ona je, kako se sumnja, krivično djelo počinila na tako što je u periodu od juna do avgusta 2017. u više navrata, u namjeri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, prisvojila novčana sredstva i prouzrokovala neobjektivan i nedokumentovan manjak firmi, pri čemu između ostalog naplaćene iznose novca od prodaje ljekova nije uplaćivala kao pazar na pripadajući žiro račun matične firme „Pharmacity“ u kojoj je zaposlena.
Sumnja se da je A.Ć. ovim nezakonitim radnjama ovoj firmi prouzrokovala štetu u iznosu od 49.205,99 eura.
Krivična prijava protiv A.Ć. je, nakon konsultacija sa tužiocem, podnijeta u redovnom postupku.
Posjeta : 227