1
Rukometašice "Budućnosti" domaćin prvog turnira nove Regionalne lige
Startuju protiv - vicešapiona Evrope!

   - Znamo da smo dosta podmladili tim i vjerujem da ćemo u predstojećim utakmicama pokazati šta smo radili u pripremnom periodu. Već smo igrali i sa Krimom i Vardarom tokom priprema. Nismo se pokazali u pravom svjetlu, ali vjerujem da hoćemo u sljedeća dva meča - istiće Milena Raičević, kapiten rukometašica "Budućnosti" koje su domaćin prvog turnira nove Regionalne lige.
Novu sezonu Regionalne lige rukometašice "Budućnosti" otvoriće sjutra u 19, utakmicom sa vicešampionom Evrope – "Vardaom".


- Čekaju nas dva teška meča. Dobro znamo i Krim i Vardar. Oni su favoriti, ali moj tim se lako ne predaje. Dosta smo analizirali greške u mečevima tokom priprema i nadam se da ćemo ih sada ispraviti. Odbrana je naše najjače oružje i iz dobre defanzive treba da dolazimo do golova iz tranzicije - napominje i Đurđina Jauković.
Turnir Regionalne lige:

Budućnost – Vardar (srijeda, 19)
Krim – Vardar (četvrtak, 19)
Budućnost – Krim (petak, 19)
Regionalna liga i za mlade

Prvi put će se igrati i Regionalna liga za mlade rukometašice. Igračice rođene 1998. godine i mlađe imaće priliku za dokazivanje u konkurenciji vršnjakinja iz regiona.
Na prvom turniru će pored "Budućnosti" i "Krima" nastupiti i reprezentacija Makedonije sačinjena od mladih igračica, koja će zamijeniti Vardar, koji je odustao od takmičenja u pomenutom uzrastu.
Posjeta : 236