1
Poslije eliminacije sa EP crnogorski košarkaši priznaju da su izgubili od boljeg
Naletjeli na - najtežeg rivala!

    -Oni su fantastična ekipa, a imali su, uz to, i dobar dan, za razliku od nas. Letonija može da stigne i do finala, pokazalo se da smo naletjeli na najgoreg mogućeg rivala - ocijenio je Bogdan Tanjević, selektor košarkaške "A" reprezentacije Crne Gore, poslije današnje eliminacije od Letonije u osmini finala Evropskog prvenstva.

- Previše je teško pokriti svaku poziciju, a oni su pogađali sve. Očekuješ, koliko god da su dobri šuteri, da promaše bar nešto, a oni nisu skoro ništa. I kada smo imali pristojnu odbranu, našli bi težak šut. To na neki način i slomi moral ekipe - ukazuje Tanjević.
Crnogorski selektor objasnio e i malu minutažu Tajrisa Rajsa:
- Njega sam poštedio, kad je Letonija povela 20 razlike. On je imao povredu, nije trenirao dva dana pred osminu finala. Pokušao sam da sa drugim igračima skinemo razliku, pa eventualno tada da uvedem najbolju petorku. Ali, ovako, kada je sve bilo jasno, onda je potrebno zaštiti igrača.
- Težak način da se završi Eurobasket... Ipak, ponosan na moj tim, koji je prvi put prošao prvi krug - oglasio se na tviteru Nikola Vučević.
- Bio je ovo naš slab dan. Važno je da ostanemo pozitivni, a ja sam ponosan na moju ekipu - poručio je kapiten Bojan Dubljević.
- Dali smo sve od sebe, ali su bili mnogo bolji danas. Imali su sjajno šutersko prijepodne, pokušali smo da priđemo, ali uvijek bi uzvratili trojkama i ponovo se odlijepili - dodao je Filip Barović.
- Oni su počeli veoma dobro, mi smo spustili glavu, a oni nastavili da igraju u visokom nivou. Ponosan sam, poslije svega, na moj tim, jer smo u svakom trenutku svakog meča i treninga dali sve od sebe - ponosan je na nacionalni tim Dino Radončić.
Posjeta : 165