0
Odbranom Bratislava Dikića, u Višem sudu nastavljeno suđenje za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori
Neka odgovara - autor bajke!

       - Optužnica Specijalnog državnog tužilaštva metereti da sam pripadnik neke kriminalne organizacije i da sam pomagao u nekom pokušaju terorizma. Saslušao sam optužnicu, ona je neosnovana i prosto izmišljena. Deo optužnice koji se odnosi na mene je najobičnija bajka i nadam se da će njen autor kad-tad pred vama, pred ovim sudom odgovarati - napomenuo je iznoseći odbranu Bratislav Dikić, bivši šef srpske Žandarmerije, optužen za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra prošle godine.

- Nikada nisam bio pripadnik neke kriminalne organizacijje, niti ću ikada biti, niti sam ikaada podržavao neko nasilje, niti učestvovao u nekom nasilju, ni pomaganju terorizma, kako se u optužnici navodi. U optužnici i ne postoji opis izvršenja mojih radnji, teških krivičnih dela i koje su nastale posledice. Siguran sam da niko u ovom delu sveta, ni u Crnoj Gori neće podržati nikakvo nasilje, ili neko nasilno rušenje vlasti, pa ni neku novuvlast koja bi nastala na temeljima tog nasilja. Napominjem da sam od glavnog sspecijalnog državnog tužioca u veče mog hapšenja saznao da postoji neka kriminalna organizacija kojaje imala za cilj nasilnu promjenu vlasti u Crnoj Gori i da sam navodno ja pripadnik te kriminalne organizacije, što naravno nije istina. Iste večeri tražio sam poligrafsko testiranje, što mi nije odobreno. Razlog mog dolaska u Crnu Goru je jednostavan, došao sam u manastir Ostrog, jer sam se razboleo i da kupim nešto alternativvnih medikamenata - istakao je Dikić na današnjem pretresu sa kojeg je sutkinja Suzana Mugoša udaljila prisutne, uglavnom članove "DF", zbog ometanja.
Posjeta : 198