0
Press konferencija povodom rasvjetljavanja ubistva Gorana Đuričkovića 2015. u Budvi
Osumnjičeni zatvoren - u Austriji!

       - Službenici Sektora kriminalističke policije u sjedištu u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Budva intenzivnim policijsko –tužilačkim aktivnostima uspjeli da rasvijetle teško krivično djelo iz oblasti krvnih delikata izvršeno na području Budve u toku 2015. Shodno prikupljenim dokazima, službenici Sektora kriminalističke policije u sjedištu i Centra bezbjednosti Budva podnijeli su danas Višem državnom tužiocu u Podgorici Izvještaj kao dopunu krivične prijave protiv S.P. (star 24 godine) iz Banja Luke, gdje ima stalno nastanjenje, državljanin Bosne i Hercegovine zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio KD Ubistvo tako što je dana 27.10.2015. u Budvi upotrebom vatrenog oružja – snajperske puške, lišio života Gorana Đuričkovića iz Budve - istakao je rukovodilac Odsjeka za suzbijanje opšteg kriminaliteta u SKP Uprave policije Saše Rakočević na današnjoj press konferenciji povodom rasvijetljavanja ubistva Gorana Đuričkovića.

- S.P., koji se sumnjiči da je počinio ovo krivično djelo lišen je slobode od pripadnika Savezne kriminalističke policije Austrije, 3.avgusta, na osnovu intenzivne policijske saradnje sa austrijskom policijom i zemljama u okruženju, kojom prilikom je kod istog pronađena i veća količina narkotika.
- Trenutno se nalazi u pritvoru u Austriji i u toku je postupak intenzivne saradnje između Višeg državnog tužilaštva u Podgorici i nadležnog tužilaštva u Austriji u procesu međunarodne pravne pomoći - dodao je Rakočević.
- Podnošenju krivične prijave prethodilo je sprovođenje brojnih mjera i radnji od strane Višeg državnog tužilaštva i policije, te preduzetih svih neophodnih vještačenja po naredbi tužilaštva, a koje aktivnosti su rezultirale dobijanjem dokaza o izvršenju i identifikaciji počinioca ovog krivičnog djela.
U daljem postupku Više državno tužilaštvo će preduzimati sve neophodne, zakonom propisane radnje - ukazala je državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici Lepa Medenica.
Posjeta : 193