2
Službenici Centra bezbjednosti Bar lišili slobode N.P. (17) iz Podgorice i N.A. (18) iz Budve
Na ukradeno vozilo - ukradene tablice!

    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Bar su preduzimjaući mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata rasvijetlili krivično djelo krađa i lišili slobode dvije osobe zbog sumnje da su počinili krivično djela krađa u saizvršilaštviu i krivično djelo falsifikovanje isprave.

Službenici CB Bar juče su, preduzimajući mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, a postupajući po prijavi da osoba koja upravlja vozilom marke „Smart“ hrvatskih registarskih oznaka ugrožava ostale učesnike u saobraćaju, vršili kontrolu saobraćaja. Vozilom je upravljao N.P. (17) iz Podgorice, koji je u blizini Požarevačke ulice napustio vozilo i dao se u bjekstvo u nepoznatom pravcu. Brzom akcijom policije ova osoba je pronađena i lišena slobode. N.P. je, kako se sumnja, sa N.A. (18) iz Budve 19.08.2017. otuđio vozilo marke „Smart“ sa parking prostora jednog marketa. Oni su, kako se sumnja, iskoristili nepažnju oštećene koja je ovo vozilo ostavila neobezbjeđeno, otključano sa ključem u bravi. Osumnjičeni su, kako sumnja, u reonu Virpazara otuđili hrvatske registarske oznake sa pmv marke „Passat“, jedne rent a car agencije, i postavili na otuđeno vozilo „Smart“.
Kriminalističkom obradom je utvrđeno da je otuđeno vozilo, po broju šasije, pipada Č.P, a da se na predmetnom vozilu nalaze hrvatske registarske oznake čije nestanak prijavljen Upravi policije.
O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru, koji je naložio da se N.P. i N.A. liše slobode i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo krađa u saizvršilaštviu i krivično djelo falsifikovanje isprave.
Posjeta : 182