1
Službenici CB Podgorica lišili slobode V.M. (40)
Osumnjičen za - pet teških krađa!

          - Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode V.M. (40) iz Podgorice, zbog sumnje da je od maja do kraja jula ove godine u Podgorici počinio pet krivičnih djela teška krađa - saopštila je Uprava policije Crne Gore.

On je, kako se sumnja, krivična djela počinio provaljivanjem u putnička motorna vozila, upotrebom podesnog sredstva, a iz ovih vozila je otuđio ukupno 560 eura, dva mobilna telefona, tri lap topa, dvoje naočara za sunce i kompakt diskove.
Teške krađe provaljivanjem u vozila počinio je, sumnja se, 9. maja u Bulevaru Save Kovačevića, 10. maja u ulici Crnogorskih serdara, 16. maja u Bloku V, 28. jula u ulici Vaka Đurovića i 30. jula u Orahovačkoj ulici.
Nakon prijave ovih događaja, službenici CB Podgorica su preduzeli operativne mjere i radnje na njihovom rasvjetljavanju koje su dovele do identifikovanja a zatim i lišenja slobode osumnjičenog.
Policijski službenici pronašli su dio stvari koje su otuđene i koje će biti vraćene vlasnicima.
Osumnjičeni V.M. je, uz posebni izvještaj kao dopunu krivičnih prijava prethodno podnjetih po nepoznatom izvršiocu, priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio pet krivičnih djela teška krađa. Nakon saslušanja tužilac je za njega donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama u kojima se sad nalazi, do privoda sudiji za istragu Osnovnog suda u Podgorici.
Posjeta : 241