0
Održana komemoracija dugogodišnjem generalnom sekretaru Vlade Crne Gore Žarku Šturanoviću
Druge snažio - neizbrisiv trag ostavio!

    - Imam tužnu, tešku, ali časnu dužnost da se oprostim od Žarka u ime Vlade Crne Gore u kojoj je Žarko ostavio neizbrisiv trag svojom čestitošću, predanim radom, poštenjem, svojom ljudskošću, uvijek spreman da istraje u plemenitim nastojanjima da dā najbolje od sebe za ono u što je vjerovao – pravdu, slobodu, mir, jednakost, nezavisnu, demokratsku i prosperitetnu Crnu Goru na dobrobit svih njenih građana. Svojom ljudskom snagom i nepokolebljivom vjerom sve nas je snažio u borbi za ove vrijednosti za koje je nesebično davao sebe, ne mareći za rizik po zdravlje koji takav požrtvovani, posvećeni i beskompromisni rad sa sobom nosi - rekao je potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar pravde Zoran Pažin na komemoraciji na kojoj se u prisustvu porodice, najviših državnih zvaničnika, kolega i prijatelja od njega oprostio od dugogodišnjeg generalnog sekretaru Vlade Crne Gore Žarka Šturanovića.

Govoreći o životnom putu i radu Žarka Šturanovića Pažin se osvrnuo na brojne i odgovorne dužnosti koje je on obavljao u Željezari „Boris Kidrič“, JAT-u, Republičkom komitetu za urbanizam, građevinarstvo, stambene i komunalne poslove, Republičkom sekretarijatu za pravosuđe i upravu, Republičkom upravno-pravnom inspektoratu, Ministarstvu unutrašnjih poslova, Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija.
- Žarko je bio uvijek tamo gdje je svojim pregalaštvom, profesionalizmom i etičkom utemeljenošću mogao dati najbolji doprinos dobrobiti i napretku društva. Odgovornu dužnost pomoćnika ministra unutršnjih poslova obavljao je u dva mandata teških godina punih izazova od 1995. do 2001, a potom 15 za sve nas njegove saradnike divnih i nezaboravnih godina kao generalni sekretar Vlade Crne Gore i, pred sam kraj, savjetnik predsjednika Vlade, dajući svojom ličnošću, vrijednom svakog poštovanja, snažan pečat svim uspjesima najvišeg organa izvršne vlasti i naše države i društva u cjelini, utkavši niti svoje ljudske, pravničke i političke prepoznatljivosti i vrijednosti, - rekao je potpredsjednik Pažin.
- Kada golema stabla padaju sva šuma ječi, ali čovjek živi dok su živa njegova djela. Žarkov duh, vedrina i humor kojima je znao da nas osvježi kada je to trebalo, njegova stamena ličnost čvrsta poput crnogorskog kamena koji ga je iznjedrio ostaju dio nas zauvijek - naglasio je na kraju potpredsjednik Pažin.
Posjeta : 204