0
Podgoričanin Z.K. (56) osumnjičen za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija
Policija oduzela - dva pištolja!

             Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica, postupajući na osnovu operativnih podataka, lišili su slobode jednu osobu zbog osnovane sumnje da je počinila krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Službenici CB Podgorice, u koordinaciji i po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istrgu u Osnovnom sudu u Podgorici, izvršili su pretres stana koji koristi Z.K. (56) iz Podgorice. Tom prilikom, službenici podgoričke policije su pronašli i oduzeli revolver marke „Magnum 357“ kalibra 357 mm, šest komada municije kalibra 357 mm, pištolj marke „Valter“ kalibra 6,35 mm, kao i osam komada municije kalibra 7,62 mm za automatsku pušku. Pronađeno i oduzeto oružije i municija su u ilegalnom posjedu.
O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Podgorici koji je naložio da se ovo lice liši slobode uz krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da je počnilo krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Z.M je priveden nadležnom sudiji za istragu i određena mu je istraga nakon čega je sproveden u istražni zatvor Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija.
Posjeta : 203