1
Izložba makedonskog umjetnika Roberta Jankuloskog u galeriji "Centar"
Konceptualni rad - instant porodice!

             - Sublimirajući kroz svoj rad različite postmodernističke postupke (citatnost, dekonstrukcija, subjektvno preuzimanje motiva, rad u serijama, fragmentiranost, eksperiment...) realizovao je kompleksan umetnički koncept sa uvek vrlo aktivnim odnosom prema društvu, etici i estetici uz uvažavanje tradicije i kompromisa sa istorijom - zapisala je izložbe istoričarka umjetnosti i likovna kritičarka iz Novog Sada Svetlana Mladenov u katalogu za izložbu makedonskog umjetnika Roberta Jankuloskog na kojoj će biti predstavljen njegov konceptualni rad "Instant porodice - multiplikacija ljubavi" biće večeras od 20 otvorena u galeriji "Centar".


Jankuloski je rođen u Prilepu, Makedonija 1969. godine. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umjetnosti, Odsjek kamera u Skoplju 1996. (BA), a na Univerzitetu audiovizuelnih umjetnosti ESRA Pariz-Skoplje-Njujork u Skoplju završio je master (MA) na Kameri 2011.
godine. Osnivač je Makedonskog centra za fotografiju. Trenutno radi kao profesor na Univerzitetu audiovizuelnih umjetnosti ESRA Pariz-Skoplje-Njujork u Skoplju. Imao je samostalne izložbe u Skoplju,
Beogradu, Novom Sadu, Pančevu kao i u Njujorku, Briselu, Budimpešti, Beču, Istanbulu, Plovdivu, Strazburu i mnogim drugim mjestima. Dobitnik je više nagrada u zemlji i inostranstvu.

Posjeta : 222