1
Andrija Mandić na press konferenciji "DF", na kojoj je predstavljen još jedan dokument o aferi "državni udar"
Režim imao plan - sličan "Oluji"!

       - "Demokratski front" istrajan je u namjeri da odbrani prava građana Crne Gore da svi budemo jednaki pred zakonom i da Ustav važi jednako za sve. Zato smo danas ovdje, da još jednim dokumentom pokažemo koliko je smiješno sve oko državnog udara, koji smo mi razriješili. Crnogorski režim pokušao je da zloupotrijebi institucije Srbije, kako bi se obračunavao sa nama. Srbi u Crnoj Gori ne pristaju na ono što je planirano, da nas istjeraju iz Crne Gore. Postojao je plan sličan "Oluji", da nas strpaju u kamione, vozove i traktore i da nas protjeraju sa ovih prostora. Ovo je država koju su gradili naši preci i niko nas neće ubijediti da uradimo nešto što je suprotno našim nacionalnim i vlastitim interesima. Pozivamoo opoziciju da stane uz rame DF i da oborimo ovu nenarodnu vladu - naglasio je lider "DF" Andrija Mandić na današnjoj press konferenciji na kojoj je prikazan još jedan dokument koji pokazuje da je afera "državni udar" montirana.

- Odlučni smo da branimo naša prava, a što se tiče afere državni udar i afere pranja novca, sve je jasno. Korumpirano i poniženo crnogorsko pravosuđe, zaplašeno i pritisnuto, suočava se sa slobodnom i slobodarskom Crnom Gorom koju predstavlja "DF" - poručio je Mandić, koji je izlaganje počeo osvrtom na jučerašnja događanja:
- Poslali smo poruku režimu, domaćoj i stranoj javnosti da ne prihvatamo da budemo poniženi, hapšenii da ne prihvatamo protivustavno i protivzakonito ponašanje režima. Oni koji su krenuli na nas žele da se prikažu kao žrtve odbrambene akcije DF. To su ljudi koji žele da zabrane DF, koji žele da slobodne i nevine ljude iz DF osude, kako je to već najavio premijer Marković, da će biti potvržena optužnica, da ćemo nakon toga biti osuđeni. Saopštili smo i njemu i Đukanoviću da se DF neže pomjeriti nazad ni milimetra, nego da ćemo braniti naše stavove i da ćemo ići u pravcu u kojem očekuju naši glasači. Rekli smo da one koji su glasali za oduzimanje imuniteta Medojeviću i pripremali moje, njegovo i Kneževićevo hapšenje doživljavamo kao lične neprijatelje. To nije bilo u afektu, nego je to dužnost svakog opzicionog poslanika da se ponašaju u skladu sa principima tradicionalne Crne Gore, a mi smo nasljednici e Crne Gore. Batina ima dva kraja i režim se opredijelio za batinjanje Crne Gore koju mi predstavljamo. Zato tom režimu poručujemo da smo spremni i naredni svemu onome što slijedi.
Posjeta : 259