3
Funkcioner "DF" Koča Pavlović o elektronskoj identifikaciji birača
Spisak i MUP - epicentar izborne krađe!

    - Elektronska identifikacija nije sama po sebi nikakva prepreka za izborne krađe, a opozicija mora kontrolisati i Konjevićevo i Lazovićevo ministarstvo - ocijenio je funkcioner "DF" Koča Pavlović.
On je rekao da se ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević „pravi lud” kada tvrdi da je biometrijske lične karte skoro nemoguće falsifikovati.

- To je djelimično tačno, a puna istina glasi da biometrijske lične karte teško može falsifikovati bilo ko osim Raška Konjevića, to jest MUP-a. Oni to mogu odraditi beskrajno lako, vrlo brzo i savršeno kvalitetno baš kao što rade originale. A Vujica Lazović, ministar za informaciono društvo, te falsifikovane lične karte može bez velikih problema softverski „uklopiti” u Centralni birački spisak“ - konstatovao je Pavlović za „Dan”, komentarišući to što je MUP počeo da nabavlja stanice za elektronsku identifikaciju birača .
On je rekao da je istraga u Makedoniji pokazala da je oko 30.000 ličnih karata koje su takođe bile biometrijske falsifikovao makedonski MUP pred minule izbore.
- Eto konkretnog primjera koji pokazuje dvije stvari da elektronska identifikacija nije sama po sebi nikakva prepreka za izborne krađe i da opozicija mora kontrolisati i Konjevićevo i Lazovićevo ministarstvo. I sva ostala ministarstva, naravno, zbog partijskog zapošljavanja, zloupotrebe javnih fondova, manipulisanja zatvorskim i prekršajnim kaznama, računima za struju i drugo. Prelazna vlada koju predlaže DF jedini je model koji obezbjeđuje poštene i slobodne izbore - naveo je Pavlović.
Po najavi iz MUP, sistem za elektronsku identifikaciju birača biće pripremljen do marta naredne godine, a prva isporuka od 300 uređaja je obavljena.
Posjeta : 497