1
Ne "afrička", već domaća
Šljiva čuva - liniju i ljepotu!

    Upravo zbog prisustva antioksidansa, šljiva je odličan čistač organizma, zbog čega prija koži, čini je ljepšom i nježnijom. Osim toga, podmlađuje organizam i pospješuje energiju.

Da li ste znali da samo jedna šljiva sadrži istu količinu antioksidansa kao puna šaka borovnica? Ova činjenica svrstava je u red najzdravijeg voća, koje uništava slobodne radikale i štiti od mnogobrojnih bolesti.
Zbog bogatstva vitamina A, C i E, kalijuma, magnezijuma, kalcijuma i vlakana, štiti srce, kosti, pospješuje pamćenje, čuva vid... Šljiva, međutim, djeluje i na ljepotu. Upravo zbog prisustva antioksidansa, odličan je čistač organizma, zbog čega prija koži, čini je ljepšom i nježnijom.
Osim toga, podmlađuje organizam i pospješuje energiju. Pošto sadrži malo kalorija i nimalo masti, dame koje brinu o liniji mogu da se opuste i uživaju u ovoj poslastici. U kombinaciji sa žitaricama predstavlja odličan obrok koji će vas zasititi i zato je dobra zamjena za večeru. Važno je samo da je ne gulite, jer je kora zapravo najzdravija.
Sezona šljiva još traje, a cijene su sve niže, tako da bi trebalo da je grickate svakog dana, po bar dvije voćke.




Posjeta : 1631