2
''World beauty top 10''
Anđela Crnogorka - najljepša Evropljanka!

    Podgoričanka Anđela Raičević osvojila je titulu najljepše Evropljanke na veoma prestižnom takmičenju "Miss Beauty of the World" koje je održano prošlog vikenda u Kirgistanu. Anđela je Crnoj Gori donijela i lentu ´´World beauty top 10´´.

U razgovoru sa Anđelom, otkrila nam je da se samo mjesec dana spremala za ovo takmičanje, jer joj bio u toku ispitni rok. Bila je skeptična da li će svoju zemlju i sebe prikazati u najboljem svijetlu, jer je bila svjesna da za tako ozbiljan projekat je potrebno puno više vremena za prirpemu.
Samo neki od detalja koje je navela jeste da se za izbor haljina, kako za finalno veče, tako i za cijeli boravak u Kirgistanu morala sama pobrinuti.
Može se reći da je Anđela bila, kao i sve ostale misice, pod stalnim nadzorom od strane sudija koji su svaki dan provodili sa njima kako bi primjetili i najmanje sitnice, od toga kako se hrane, kakvi su im maniri...
Što se tiče izbora toaleta, Anđela je imala sponzora, Branku Vukošić iz Splita i Maju Krsmanović iz Srbije. Takođe, veliku podršku je imala i od nacionalnog direktora, Aleksandra Rajkova koji je nju i misicu iz Hrvatske pratio do samog finala.
Na takmičenju se predstavilo 78 država pa svakako da izbor sudijama nije bio lak. Ipak, od njih je izabrano 30 najljepših djevojaka, a Anđela je bila jedna od njih.
Da su ovakva takmičenja idealna prilika za promociju svoje zemlje, Anđela je pokazala i u razgovorima sa različitim, važnim inostranim sponzorima koji su bili oduševljeni našom zemljom.
Što se tiče iskustva koja najljepša Evropljanka nosi sa ovog izbora, kaže da iako je dosta toga već "savladala" na ostalim takmičenjima, ovdje je naučila mnogo novih stvari koje nije očekivala. Pored stalne borbe, zbog koje nije bilo puno vremena za druženje i opuštanje, dešavala su joj se i razne provokacije na koje ranije nije nailazila.
Za ostale takmičarke kaže da su bile zanimljive i lijepe, ali da ipak samo ljepota nije jedini faktor koji je bitan za uspjeh. Potrebno je mnogo sreće, "poklapanja kockica" da bi sve došlo na svoje mjesto i naravno, neminovan je konstantan rad i ulaganje u sebe.
Pitali smo je da li je sa nekim misicama ostala u kontaktu i Anđela je odgovorila da jeste sa svima, čak i sa onima s kojima je imala konflikata. Kako kaže Anđela, svi imaju takmičarski duh koji vodi ka nekom osvajanju i pobjedi, ali na kraju svi ostaju u dobrim odnosima.
Kako se drugim ljudima čini da je svijet modelinga, svijet glamura i zabave u kome se sve dešava sa zabavom, Anđela to negira i kaže da to sve iziskuje ogromnu organizaciju.
Takmičarke su morale i da uvježbaju koreografiju za bal na kome je prisustvovalo "krem-društvo" iz same zemlje domaćina, tako i iz ostalih zemalja. Ona je istakla da joj je ovo najljepše iskustvo do sada, a posebnu zahvalnost duguje organizatoru samog takmičenja, od kojeg je dosta toga naučila.
Još jednom ističe svoj ponos, posebno zbog toga što Crna Gora postaje prepoznatljiva i u svijetu modelinga, a kako kaže, ovo ne bi uspjela bez podrške svoje porodice.




Posjeta : 1697