1
"Knjiga razdora"
Razvode se zbog - "50 nijansi sive"!

    U Britaniji zabilježen prvi slučaj razvoda zbog knjige „Pedeset nijansi sive”.

Bankarka iz Londona, čije ime nije saopšteno, navela je u zahtjevu za razvod da ostavlja muža zbog njegove nezainteresovanosti za tu hit knjigu autorke E. L. Džejms.
„Pedeset nijansi sive” je priča o sado-mazo vezi studentkinje i biznismena, koja je napravila pravi bum na tržištu i gomili žena poslužila bukvalno kao priručnik za „začinjavanje” seksualnog života.
- Moja klijentkinja kupila je knjigu čim je izašla, i bezbroj puta predlagala mužu da probaju nešto iz knjige kako bi osvežili svoj seksualni život. On je uporno odbijao - navodi advokatica Amanda Mekalister i dodaje da je ovo prvi put da je neko u sudskim papirima naveo ovu knjigu kao razlog za razvod.
Prema britanskom zakonu, „nerazumno ponašanje” jednog od supružnika dovoljan je razlog za razvod, a bankarka muževljevu nezainteresovanost za seks i eksperimentisanje podvodi upravo pod tu kategoriju.
Njen budući bivši suprug, takođe bankar, priznao je pred sudom „krivicu” kako bi se razvod brzo okončao, i njegov nizak libido ne bi morao da se objašnjava pred sudom.




Posjeta : 1263