1
Prvi pripadnik jačeg pola koji je ostao u drugom stanju
Trudan muškarac vodi bitku - za svoju decu!

    Amerikanac Tomas Biti, prvi pripadnik jačeg pola koji je ostao u drugom stanju, ne može da dobije starateljstvo nad rođenom djecom.

On sa svojom suprugom Nensi vodi bitku za starateljstvo nad njihovo troje djece, jer im američka država Arizona blokira razvod, koji su pokrenuli u aprilu ove godine. Naime, sud te zemlje počeo je da preispituje ispravnost njihovog braka, jer bi mogao da bude istopolan, što u Arizoni nije dozvoljeno.
Tomas i 11 godina starija Nensi vjenčali su se kao heteroseksualni par 2003. jer je Tomas tada imao dokumentaciju koja potvrđuje da je on promijenio ženski pol u muški. Iako je u svim njegovim medicinskim izvještajima ta promjena izvršena, on je u međuvremenu rodio troje djece, zbog čega sudija nije uvjeren da su dokazi koje je Tomas priložio prije devet godina bili ispravni.
Ipak, dok su sudski sporovi u toku, sudija je odlučio da Tomasu dodjeli privremeno puno starateljstvo nad djecom, nakon što je on u maju ove godine objelodanio snimke na kojima se vidi kako ga supruga Nensi zlostavlja.
Kontroverzan par se upoznao kada je Tomas imao 24 godine. U to vreme se Nensi bavila bodi-bildingom, a jednom je već bila u braku iz kojeg ima dvije ćerke, koje su sada tinejdžerke.
Njih dvoje su se venčali na Havajima 2003, a ubrzo su odlučili da imaju djecu. Kupili su spermu od anonimnog donatora, poslije čega se Tomas podvrgnuo vještačkoj oplodnji i zatrudnio. Za kratko vrijeme dobili su još dvoje djece, tako da sada imaju ćerku Suzan i sinove Ostina i Džensena.
Tomas je 2007. za jedan američki časopis pozirao trudan sa bradom i otkrio da je prvi muškarac koji čeka dijete, iako tada, očigledno, još nije bio izvršio operaciju promjene pola. Par je poslije izlaska u javnost prolazio kroz brojne stresne situacije, od raznih uvreda do prijetnji smrću.



Oduvijek želio da bude muškarac


Tomas je rođen kao žena Trejsi Lagondino, ali je oduvijek znao da želi da bude muškarac. U dvadesetim godinama počeo je s prvim terapijama uzimanja hormona, a 2002. izvršio je i operaciju uklanjanja grudi, mastektomiju. Od tada je on legalno muškarac, ali je odlučio da još neko vreme zadrži ženske reproduktivne organe da bi sa suprugom mogao da ima djecu, jer ona više nije mogla da rađa. Tomas je konačno promenio pol tek ove godine.




Posjeta : 1184