1
Za nagradu Bafta
"Okajanju" - 14 nominacija!

    Romantična drama "Okajanje" niže uspjeh za uspjehom, a najnoviji je čak 14 nominacija za nagradu Bafta. U filmu glume Keira Knightley i James McAvoy. Oboje su nominovani u kategoriji za najbolju glumicu, odnosno glumca, a Joe Wright je nominovan za najboljeg redatelja.

Triler "No Country for Old Men" i teksaška drama "Biće krvi" dobili su po devet nominacija. "La Vie en Rose", biografski film o životu Edith Piaf dobio je sedam, a triler "Bourneov ultimatum" šest nominacija. "American Gangster, "The Lives of Others" i "Michael Clayton" dobili su po pet nominacija.
Film "Okajanje" nagrađen je ove sedmice Zlatnim globusom za najbolji film. Keira Knightley moraće se za nagradu Bafta u kategoriji najbolje glumice boriti s Julie Christie koja je dobila Zlatni globus u istoj kategoriji za ulogu u "Away From Her".
Ista je sudbina zadesila i Jamesa MacAvoya koji je za najbolju mušku ulogu nominovan zajedno s Danielom Day Lewisom koji je dobio Zlatni globus za ulogu u filmu "Bit će krvi". Dobitnici nagrada Bafta biće proglašeni 10. februara u londonskom Covent Gardenu.





Posjeta : 1346