0
Zvijezde bojkotuju tradicionalnu svečanost
Otkazana dodjela "Zlatnih globusa"!

    Holivudsko udruženje stranih novinara, koje je glavni organizator Zlatnog globusa, izjavilo je kako je tradicionalna svečanost dodjele nagrada otkazana, a umjesto nje će se održati konferencija za novinare.

"Svi smo jako razočarani što se naša tradicionalna svečanost ove godine neće održati i da će milioni gledalaca širom svijeta biti uskraćeni vidjeti mnoge njihove najdraže zvijezde kako slave svoja vrhunska postignuća na filmu i televijziji u 2007. godini", izjavio je Jorge Camara, predsjednik Hollywood Foreign Press Associationa.
"Udruženje stranih novinara na radu u Hollywoodu objavljuje da će dobitnici Zlatnih globusa u 25 kategorija biti otkriveni na jednosatnoj konferenciji za štampu u hotelu Beverly Hilton, direktno emitovanoj na tv stanici NBC 13. siječnja", objavila je tv stanica u saopštenju.
Svečanost se trebala održati 13. januara, ali uprkos nedolasku glumaca, koji su odlučili bojkotovati dodjelu zbog štrajka scenarista koji traje od početka novembra, pobjednici će biti proglašeni taj dan.
Nominovani za Zlatne globuse poznati su od decembra. Među njima su imena poput Cate Blanchett, Angeline Jolie, Keire Knightley, Georgea Clooneya, Daniela Daya-Lewisa, Denzela Washingtona, Johnnyja Deppa i Toma Hanksa.





Posjeta : 1281