1
Autorka serijala o Hariju Poteru okreće se drugom žanru
Džoan Rouling piše krimić!

    Britanske novine objavile su da je Džoan Rouling nekoliko puta vidjena u škotskim kafićima kako radi na detektivskom romanu.

"Sunday Times" citira Iana Rankina, koji je takodje pisac i komšija Roulingove, koji je rekao da se autorka serijala o Hariju Poteru okreće kriminalističkom romanu.
"Moja supruga vidjela ju je kako piše krimić čija se radnja dešava u Edinburgu. Moram priznati da mi je drago što Džoan nastavlja da piše, i to u edinburškim kafićima", rekao je Rankin novinarima.
Džoan Rouling je osnovni koncept svojih romana o Hariju Poteru osmislila upravo u škotskim kafićima. Tada je bila samohrana majka i odlazila je u kafiće da piše ne bi li uštedjela na grijanju kod kuće.
Prema pisanju magazina "Forbs", danas je Roulingova najbogatija žena u Velikoj Britaniji. Sedam nastavaka romana o avanturama Harija Potera prodato je u više od 335 miliona primeraka širom sveta, a njeno bogatstvo se procenjuje na milijardu dolara.
U intervjuu koji je dala prošlog meseca, Roulingova je za AP izjavila da sumnja da će ikada više postići uspeh koji je imala s Harijem Poterom, ali je potvrdila da radi na novom romanu: "Radiću isto kao i do sada, pisaću upravo onako kako želim".





Posjeta : 1224