2
Svjetska banka otvorila konkurs za razvojne ideje u SCG
Milion za razvojne ideje na Balkanu!

       Svjetska banka u SCG otvorila je u subotu konkurs za kreativne ideje stvaranja novih radnih mjesta u zemljama zapadnog Balkana, za koji će iz sopstvenih i drugih izvora izdvojiti donaciju od više od milion dolara.

       Prvi Sajam razvojnih ideja za nove poslove u firmama zapadnog Balkana trajaće do kraja januara 2006. godine, a finalni izbor održaće se u maju u Beogradu, kada će se najmanje 30 najboljih ideja pojedinačno nagraditi sa oko 35.000 dolara. Konkurs je otvoren za sve registrovane firme i pojedince koji sa njima sarađuju, u SCG, Albaniji, na Kosovu, u Makedoniji i Bosni i Hercegovini. Šef Kancelarije SB u SCG Kerolin Jungr rekla je na konferenciji za novinare da će se prilikom izbora najboljih ideja uvažavati njihova inovativnost, doprinos otvaranju novih radnih mjesta, kao i sposobnost da nakon isteka donacije nastave da se finansiraju samostalno.
         Jedan od uslova izbora biće i mogućnost da se odabrano kreativno rešenje primijeni u nekoj drugoj zemlji, pod različitim uslovima, dodala je ona. „Posebno će se nagrađivati ideje koje podstiču regionalnu saradnju i smanjuju broj nezaposlenih među mladima na zapadnom Balkanu, što je jedan od najhitnijih problema koji se javlja u svim zemljama tog regiona”, ocijenila je ona.
          Detanije o uslovima učešća može se videti na sajtu SB www.worldbank.org/westbalkandm.





Posjeta : 1814