0
Opštinski odbor DPS Zeta povodom prijedloga idejnog rješenja za novi grb i zastavu Opštine
Nakaradna obilježja - biće brzo promijenjena!

       - Poručujemo rukovodstvu Zete da povuče ovo kvislinÅ¡ko obilježje, a ako to ne uradi, onda makar da se ne navikava na njega jer će biti promijenjeno vrlo brzo zajedno sa sluganskim rukovodstvom opÅ¡tine - poručio je OpÅ¡tinski odbor DPS Zete povodom prijedloga idejnog rjeÅ¡enja za novi grb i zastavu OpÅ¡tine koji "pokazuje namjeru da se crnogorski identitet Zete potisne i da mu se pripoje karakteristike nečega Å¡to nikada nije bilo zetsko".
- Prikazana zastava, sa grbom postavljenim na trobojci identičnog rasporeda boja kao na zastavi Srbije jasno pokazuje pravu namjeru nalogodavaca ovog sramnog čina.

Ovaj grb i zastava ne predstavljaju naÅ¡u bogatu istoriju, kulturu i tradiciju već simbolizuje predaju i odricanje od naÅ¡eg identiteta i nasljeđa i upravo zbog toga ih nećemo ni smatrati svojim već kao legitimaciju onih čija je mjera vrijednosti izdajniÅ¡tvo i služenje tuđem gospodaru.

Ovo rjeÅ¡enje grba i zastave ima za cilj da satre crnogorstvo Zete, raskine sve veze sa crnogorskom istorijom i kulturom, i uvede nas u okrilje tuđe ideologije.
Podsjećamo da se Crna Gora iznjedrila na temeljima slavne zetske istorije i da su Crna Gora i Zeta neraskidivo isprepletene u hiljadugodiÅ¡nji spoj državnosti, postojanja i nesalomivosti!
NaÅ¡a proÅ¡lost je utkala u nas vrijednosti koje ćemo sačuvati, naÅ¡ identitet je naÅ¡a svetinja koju nećemo nikome predati, a duh Zete je nepobjediv i naÅ¡ identitet nije na prodaju.




Posjeta : 31