1
ska "A" reprezentacija Crne Gore sjutra, u pretposlednjoj utakmici grupe "G" kvalifikacija za EURO 2024. dočekuje Litvaniju
Pobjedom da uvećaju - bodovni saldo!

- Sav fokus je na meč sa Litvanijom. Veliki su nam dužnici, dva izgubljena boda u Kaunasu u dobroj mjeri su promijenila kompletan tok kvalifikacija, ali najbitnije je da budemo koncentrisani da dobrom partijom i pobjedom uvećamo bodovni saldo. Znaćemo prije našeg meča što se desilo na gostovanju Mađarske u Bugarskoj, ali moramo da se fokusiramo na Litvaniju, rivala koji je podigao formu u drugom dijelu kvalifikacija, rekao je selektor Miodrag Radulović na današnjoj pres koferenciji pred sjutrašnju - na "Gradskom stadionu" od 2o,45) pretposlednju utakmicu u grupi "G" kvalifikacija za EURO 2024.

Radulović poručuje da on i njegovi igrači neće potcijeniti sjutrašnjeg rivala.
- Poštujem svako mišljenje, ali da li se može potcjenjivati tim koji ima igrače iz italijanske, belgijske, grčke, turske lige...? Bili smo razapeti poslije 2:2 u Kaunasu, dio javnosti je to shvatio kao da je smak svijeta, ali Litvanci su pobijedili i u Bugarskoj. U fudbalu možete da predvidite mnogo stvari, ali ne možete onako bizaran način na koji smo primili gol i izgubili dva boda koja su nam bila najpotrebnija. Ne smijemo dozvoliti da nas takvi rezultati poremete za ono što je pred nama, dodao je selektor.
Istakao je da nije bilo mnogo vremena za pripremu meča.
- Tek juče smo se kompletirali, malo je vremena da se nešto konkretno uradi, neće biti lako ukomponovati nove igrače, da li Rubežića, Tućija ili nekog trećeg... Siguran sam u jedno, da će ekipa koja izađe na teren imati kvalitet, snagu i želju da odigra kao da je baraž meč. Jer je to stvar principa. Debelo su nas zadužili Litvanci, a uz to su mnogo nezgodni, fizički jaki, imaju izvanrednu tranziciju i na sve to treba da odgovorimo. Ponavljam, vjerujem 100 odsto u ekipu koja izađe da je spremna da pobijedi, objasnio je Radulović.
U odsustvu suspendovanog Stefana Savića, stub odbrane ,,sokola“ sjutra veče će vjerovatno biti Igor Vujačić. Štoper ruskog Rubina u tim se vraća nakon odrađene suspenzije, zbog koje je propustio meč sa Srbijom.
- Ne zavisi sve od nas i to je problem. Ali, imamo dvije utakmice do kraja i naša želja je dvije pobjede. Uostalom, ovaj meč je posljednji pred domaćom publikom i želimo da se od navijača oprostimo trijumfom. Pozivam ih da u što većem broju dođu i daju nam podršku, kazao je Vujačić.
Defanzivac ,,sokola“ respektuje Litvaniju.
- Podigli su svoju formu, namučili i Mađare. U našem meču u Kaunasu bilo je mnogo jakih duela, igraće jako i sjutra veče i jednostavno ćemo morati da na taj način da im odgovorimo.

Sudije iz Portugalije


Sudijski tim za sjutrašnji meč dolazi iz Portugala. Predvodi ga Artur Dijas, kojem će asistenti biti Paulo Soareš i Pedro Ribeiro, dok će četvrti sudija biti Klaudio Pereira. U VAR sobi će biti Fabio Melo i Tijago Martins.




Posjeta : 103