1
Košarkaši " Budućnost Voli" večeras u Beogradu protiv "Crvene zvezde m:ts" počinje polufinalnu seriju za prvaka ABA lige
Ne mogu nam - oduzeti ambicije!

- Utakmica koju pokušavamo da doživimo kao ozbiljan izazov i mogućnost da vidimo gdje u odnosu na ekipu koja ima veliku količinu talenta. Zasigurno da su favoriti u ovoj seriji, ali i ova serija ima neki prefiks derbija. Ne samo zbog njihovog kvaliteta već i zbog kvaliteta koji mi posjedujemo. Nama ambiciju i želju da se nadigravamo sa Zvezdom, da pokušamo da uradimo sve što je u našoj moći da odigramo dobru utakmicu, ne može da oduzme niko. Ne bih ekipu sveo u ravan rasterećenja u ovoj seriji, ovo je polufinale i prirodno je da svako sa svojim ambicijama uđe. Moćan su tim i to su pokazali i u Evroligi gdje su imali po 7-8 vezanih pobjeda i to dovoljno govori o njihovom kvalitetu, ali ne želimo da se bavimo samo njihovim kvalitetom već i određenim stvarima gdje možemo da napravimo prednost za nas i damo sve od sebe i da u takvoj utakmici tražimo svoje šanse - ukazazao je Petar Mijović, šef stručnog štaba KK " Budućnost Voli", koja večeras u Beogradu protiv "Crvene zvezde m:ts" počinje polufinalnu seriju za prvaka ABA lige.

- Svi očekujemo da odemo u Beograd i jako se borimo. Biće sigurno teška atmosfera, Zvezda je sjajan tim ali mi igramo vrlo dobro u poslednje vrijeme i ukoliko se budemo držali plana koji nam je spremio stručni štab, ako odigramo kvalitetnu odbranu i odemo tamo sa namjerom da se nadmećemo vidjećemo šta će se desiti. Oni su dobar tim, imaju dobre bekove, imaju dobre centre, igraju odličnu defanzivu. Ali i mi imamo dobru ekipu, možemo biti agresivni, dijeliti loptu, dodavati dobro i sa tim pristupom možemo biti konkurentni. Prvi meč kada smo igrali u Podgorici i ovaj sada su dva totalno različita meča i veoma sam uzbuđen zbog izazova, tim je uzbuđen zbog izazova i bićemo spremni za izazov - ističe Erik Grin.
Posjeta : 70