0
Novi incident u beogradskoj gimnaziji "Ruđer Bošković"
Nožem ubola - učenika i nastavnicu!

    Danas oko 13 časova bivša učenica (15) gimnazije ‘Ruđer Bošković’ došla je u posjetu drugarici koja pohađa našu školu. Nakon što je bivša učenica prošla kontrolu obezbjeđenja i prijavila da je došla u posjetu drugarici, provela je neko vrijeme u školi bez ikakvih naznaka da bi moglo doći do bilo kakvog incidenta. Tokom malog odmora, između dva časa, bivša učenica je u hodniku gimnazije iznenada izvadila kuhinjski nož, koji je imala skriven kod sebe, prišla jednom učeniku (15) sa leđa i ubola ga u predjelu ramena nanijevši mu lakšu tjelesnu povredu“, navodi se u saopštenju škole - saopštila je beogradska gimnazija "Ruđer Bošković" detalje incidenta koji se dogodio danas, kada je jedna bivša učenica nožem povrijedila učenika i nastavnicu u toj školi u Beogradu.

U istom trenutku, troje nastavnika koji su bili prisutni u hodniku odmah su reagovali i zaštitili prisutnu djecu, a tokom oduzimanja noža bivšoj učenici jedna nastavnica je zadobila dvije posekotine, kažu iz škole.
- Odmah je dotrčao i radnik obezbjeđenja koji je bivšoj učenici ograničio slobodu kretanja. Istog momenta pozvane su policija i hitna pomoć, koji su vrlo brzo stigli na lice mjesta. Pripadnici policije su preuzeli bivšu učenicu, a povrijeđenima je ukazana ljekarska pomoć. Nakon što su ljekari konstatovali lakšu tjelesnu povredu kod učenika i posjekotine kod nastavnice oni su pušteni da odu svojim kućama - saopštili su iz škole „Ruđer Bošković“.
Kako se navodi, uprava škole je u najkraćem mogućem roku, odmah po prikupljanju relevatnih informacija, o nemilom događaju obavijestila roditelje učenika. Istovremeno, stručne službe i uprava škole obavijestili su učenike da je došlo do incidenta i uputili ih u bezbjednosnu proceduru o napuštanju školskog kampusa i organizovanog prevoza do njihovih kuća, odnosno o preuzimanju od strane roditelja.
- Uprava Gimnazije ‘Ruđer Bošković’ iskreno žali zbog današnjeg nemilog događaja koji je potresao učenike, roditelje i zaposlene. Naročito jer se ovo dogodilo u trenutku kada se cjelokupna javnost još oporavlja od velike tragedije koja je juče zadesila beogradsku školu ‘Vladislav Ribnikar’. U cilju zaštite svojih učenika i roditelja, škola zadržava pravo da u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti ne otkriva lične podatke niti inicijale učesnika ovog događaja - poručili su iz škole.





Posjeta : 163