1
Grupa građanskih aktivistkinja prijavila Upravi policije govor mržnje u Viber grupi “Ima nas”
Mržnju i prijetnje siju - nezvani gosti!

- U prilogu ove prijave dostavljam screenshot navedenih komentara koji su izazvali osjećaj straha i zabrinutosti za bezbjednost, a naročito bezbjednost svoje djece jer su predmet ovog zastrašujućeg komentara upravo djeca crnogorske nacionalnosti kojoj se prijeti zvjerskim kasapljenjem - navedeno je u prijavi Grupe građanskih aktivistkinja koja je danas Upravi policije prijavila govor mržnje i monstruozne prijetnje koje su dobili u Viber grupi “Ima nas”.
Viber zajednica je napravljena u cilju razmjene informacija među građanima koji su ujedinjeni u namjeri sprječavanja ustavnog puča i suprotstavljanja urušavanju suvereniteta Crne Gore.

- Izražavam opravdanu sumnju da su navedena lica u vezi sa administratorima Facebook stranice “Njegoš Superiorni” na kojoj su otvoreno najavljeni “upadi u grupu”. Na istoj stranici se u kontinuitetu vrši raspirivanje i podsticanje mržnje, zasnovane na netoleranciji, uključujući i netoleranciju izraženu u formi nacionalizma, diskriminacije i neprijateljstva protiv manjina. Takođe, ova stranica se bavi personalnim etiketiranjem građana Crne Gore, kao vidom psihološkog i socijalnog pritiska koje ima za cilj da umanji njihov građanski i politički aktivizam i da obeshrabri za javno iznošenje kritičkih stavova sve evropski orijentisane građane Crne Gore. Kao majka i kao građanka Crne Gore osjećam duboku uznemirenost i direktnu fizičku ugroženost usljed ovakvo slobodnog izražavanja krajnje sadističkih namjera, a pogotovo usljed tolerantnog odnosa državnih organa koji bi po službenoj dužnosti trebali da se bave utvrđivanjem bića krivičnih dijela i daljim gonjenjem počinilaca. Stoga ovim putem zahtijevam hitno postupanje nadležnih organa u cilju zaštite elementarnih ljudskih prava - zaključuje se u prijavi.
Posjeta : 49