2
Sa press konferencije povodom izgradnje hotela sa pet zvjezdica u Baru
Za pet godina - ulaganja 57 miliona!

- Želimo Crnu Goru afirmisati kao turističku destinaciju u koju dolaze veliki svjetski hotelski brendovi i poslati dobre signale i poruke otvorenosti naše države za ulaganja u turizam, ukazao je potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović na press konferenciji povodom izgradnje hotela „Radison“ sa pet zvjezdica u Baru.

Abazović je istakao da je ova investicija višestruko važna za grad Bar, s obzirom na to da kao turistička destinacija nije imao hotel sa pet zvjezdica. Potpredsjednik Vlade je napomenuo da su resorni ministri preduzeli sve aktivnosti povodom stvaranja kvalitetne dokumentacija kojom će se sačuvati integritet države u svakom mogućem scenariju.
- Postoji opravdana bojazan javnosti s obzirom na to da su i ranije najavljivani dolasci svjetskih brendova u Crnu Goru. Ono što sadašnju situaciju razlikuje od prethodne jeste da se država obezbijedila i da mi podstičemo ljude da rade fer biznis u Crnoj Gori, kao i da podstičemo velike brendove da dolaze u Crnu Goru, uz poštovanje ugovornih obaveza - zaključio je Abazović.
- Ovo je treća dobra vijest za Bar, turizam i turističku ponudu grada u kratkom vremenskom periodu. Nakon snažnog oporavka turizma ove godine, u ime Ministarstva ekonomskog razvoja dogovorili smo saradnju sa liderom gejming industrije u Americi i IBM, što će Bar već od juna naredne godine pozicionirati kao regionalni hub u ovoj oblasti. Kao treća dobra vijest dolazi Izgradnja Radison hotela sa 5* i 322 smještajne jedinice i značiće unapređenje turističke ponude i dolazak renomiranog brenda na naše tržište - naglasio je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.
Milatović je kazao da očekuje da ovaj hotel bude završen tokom 2025. godine i da će od Bara stvoriti grad prepoznatljive turističke ponude, navodeći da je u prethodnom periodu izostajalo, pogotovo kada je riječ o hotelima visoke kategorije.
- Još jedan pokazatelj dobrog investicionog ciklusa koji nas čeka. Sjajne vijesti - preko 57 miliona eura ulaganja od ovog investitora u narednih pet godina. Sada sve ide u dobrom smjeru, pozdravljamo ambiciozne planove u koje i mi sami vjerujemo i sprovodimo ih kroz program “Evropa Sad! - istakao je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić.
Potpredsjednik Radison hotel grupe Dejvid Dženkis rekao je da je Crna Gora predivna zemlja čija će postojeća turistička infrastruktura biti unaprijeđena i da je Radison grupa odavno zainteresovana da dođe u Crnu Goru.
- Vjerujemo u potencijal za Crnu Goru i za naše brendove. Doprinijećemo da više turista dolazi u Crnu Goru i da se ljudi zaposle i stvori više prilika za razvoj talenata u hotelskoj industiriji.
Predsjednik Liko Soho Grupe Igor Lisov naveo je da su dostavili potrebnu dokumentaciju i bankarske garancije i da imaju vrlo ozbiljne namjere. Lisov je istakao da prva faza projekta obuhvata hotelski kompleks sa kompletnom infrastrukturom od 322 hotelska apartmana.
- Grad Bar će biti još bolji i ljepši, želimo izgraditi infrastrukturu oko hotela i nadam se da ćemo se sljedećeg puta sresti na gradilištu. Imamo ozbiljne namjere da nastavimo da radimo u Crnoj Gori i već imamo u planu druge projekte da predložimo Vladi - istakao je Lisov.




Posjeta : 431