1
Na sceni "Studio" Crnogorskog narodnog pozorišta
Premijera monodrane - "Zlostavljanje"!

             Monodrama „Zlostavljanje“ Iva Andrića, u dramatizaciji Siniše Kovačevića i izvođenju Jovane Todorović, sjjutra od 20 premijerno će biti odigrana na sceni "Studio" Crnogorskog narodnog pozorišta.
   Ova dramatizacija vrijedan je i uspješan pokušaj da se uhvati jedan sudbonosni dramski trenutak u kome se prelama sudbina jedne žene, trenutak oslobađanja od stege koju nameće malograđanska sredina.
Scenografkinja predstave je Ivanka Vana Prelević, kosimografkinja Gordana Bulatović, dizajn svjetla potpisuje Mili Malović.Monodrama “Zlostavljanje” opisuje život jedne mlade žene koja je iz siromašne porodice udata u bogatu kuću za uticajnog privrednika Andriju Zerekovića. Koliko je život u bogatoj kući uz muža kojeg svi poštuju i uvažavaju Anici težak i nesnosan, Siniša Kovačević kroz ovu sjajnu dramatizaciju protkanu Andrićevom vanvremenskom riječju opisuje na jedan izuzetno i danas aktuelan način. Ova monodrama će nas dovesti u situaciju da se ozbiljno zamislimo i zapitamo o tome koliko je psihičko zlostavljanje često i prisutno svuda oko nas. Između ostalog, ova predstava ima za cilj da ohrabri žene, da u njima probudi snagu da shvate da nisu same i da ne trebaju da trpe bilo kakav vid zlostavljanja.
Predstava je na repertoaru i 17.
Posjeta : 45