1
Danas će biti potpisan ugovor između Vlade Crne Gore, „Becovic menagment group Chicago“ i HTP „Ulcinjska rivijera“
Investiraju u "Mediteran" - 13 miliona!

- Želimo da dolaze investicije sa Zapada i Amerike. Za Ulcinj i Crnu Goru imamo ogromne ambicije. Želimo da promijenimo Ulcinj, a kroz Ulcinj i cijelu Crnu Goru“, naveo je potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović na press konferenciji povodom potpisivanja ugovora o ulaganju 13 miliona eura u hotel „Mediteran“ u Ulcinju od američkog investitora Ise Bećovića.

Danas će biti potpisan ugovor između Vlade Crne Gore, „Becovic menagment group Chicago“ i HTP „Ulcinjska rivijera“, kojim je planirano ulaganje u hotel „Mediteran“ u Ulcinju od 13 miliona eura i izdizanje postojećih kapaciteta na servis koji bi bio četiri plus i pet zvjezdica. Tim povodom održana je press konferencija na kojoj su se obratili dr Dritan Abazović, potpredsjednik Vlade Crne Gore, Jakov Milatović, ministar ekonomskog razvoja, Isa Bećović, američki investitor i izvršni direktor „Becovic menagment group Chicago“ i Bojan Đakonović, izvršni direktor HTP „Ulcinjska rivijera“.
Potpredsjednik Vlade Abazović istakao je da je dobrodošao svako ko želi da radi fer biznis u Crnoj Gori, a da oni koji ne poštuju pravila igre, zakone i Ustav Crne Gore, će morati da se odreknu svojih prava na osnovu potpisanog ugovora. Abazović je istakao da je ambicija da Ulcinj, uz ovaj hotel, kao i uz hotel „Albatros“, „Galeb“ i ono što su planovi za Veliku plažu, predstavlja jednu novu turističku vrijednost za cijelu Crnu Goru.
Ministar Milatović kazao je da su usljed drugačijih okolnosti ugovorne strane odlučile da započnu novi proces pregovora oko realizacije svojih ugovornih obaveza i ispunjenja Ugovora.
- Kupac je uputio Vladi Crne Gore dana 7. 9. 2021. godine Pismo o namjeri u kom je izrazio svoju namjeru da realizuje investiciju veće vrijednosti od one koja je bila predviđena Ugovorom i predstavio dinamički plan budućeg ulaganja - naveo je Milatović.




Posjeta : 475