2
DPS podnijela prijedlog za interpelaciju i razrješenje ministra vanjiskih poslova Đorđa Radulovića
I predsjednika proglasio - ekstremistom!

- Ne navodeći na osnovu kojih podataka i po čijem nalogu je sastavio instrukciju za naše diplomatskokonzularne predstavnike, niti koji vladini resori su mu dostavili informaciju, ministar Radulović grubo je zloupotrijebio položaj i stavio Ministarstvo vanjskih poslova u službu širenja opasnih spinova koje llansirajju beogradski taboidi. Bez zvaničnih izvještaja o događajima na Cetinju MVP utvrdilo je da je policija djelovala profesionano i svu krivicu pokušao da pripiše predstavnicima opozicije i predsjedniku Crne Gore, predstavljajući ih kao ekstremiste - ukazao je član Predsjedništva DPS Andrija Nikolić, ističući da je DPS podnijela prijedlog za interpelaciju i razrješenje ministra vanjiskih poslova Đorđa Radulovića.

- Danas smo podnijeli interpelaciju u prijedlog za razriješenje ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića zato što je srozao aktivnosti Ministarstva vanjskih posllova na nivo prizemne propagande, uputivši instrukciju našim ambasadama kako da informišu zemlje domaćine o događajima na Cetinju 4. i 5. septembra. Dake, dan prije nego što je i formirana komisija Biroa za operativnu komunikaciju Vade Crne Gore koja tek treba da provjeri ponašanje svih aktera i crnogorske policije - napomenuo je Nikolić i dodao:
- Ponižavajuće je za Crnu Goru da ministar vanjskih posova u međunarodnoj javnosti pokreće subverzivnu akciju protiv predsjednika sopstvene države, zloupotrebljavajući u te svrhe diplomate Crne Gore, a da samo par dana kasnije, kao član državne deegacije u Njujorku sjedi i zstupa sa šefom delegacije, predsjednikom Đukanovićem.
- Od imenovanja na funkciju, ministar vanskih poslova Đorše Radulović pokazivao je nekompetentnost, ai i nepoznavanje i nepoštovanje zakona i Ustava Crne Gore. Zato je ovaj posljednji skandal samo jedan u nizu nedostojnih poteza ovog ministra. Razriješenja ministra Raduovića predstavlja minimum odgogvornnosti za zaustavljanje daje kompromitaciije međunarodnog ugleda Crne Gore - zaklljučio je Nikolić.
Posjeta : 44