2
Knjiga poezije Ljubice Petrović Kosor u KIC "Budo Tomović"
Promocija zbirke - "Osmijeh"!

          Promocija knjige poezije Ljubice Petrović Kosor “Osmijeh” biće sjutra od 20 priređena u multimedijalnoj sali KIC "Budo Tomović".
O knjizi će uz autorku govoriti pjesnikinja i recezentkinja zbirke i moderatorka programa Stanka Tanja Stanojević i urednica u izdavačkoj kući “Ouroboros” Natalija Đaletić.

Ljubica Petrović Kosor rođena je u Titogradu. Poezija joj je sabrana u četiri zbirke: "Srećna luka - Kosorski motivi". "Osmijeh”, "Buđenje” i "Krik". Zastupljena je u brojnim, međunarodnim, zbirkama poezije, pjesnika sa Ex YU prostora, Balkana i šire, među kojima: "More na dlanu", "Valentinovo”, "Prva antologija fejsbuk pjesama", “Pjesme koje nam život znače”, "Providenca versi", "Stihom govorim", "Mili dueli", "Arte stih", "Zagrli život" i druge.
Njena kratka priča "Baba Maśa ili śjever je kriv za sve" štampana je u knjizi "Izvan koridora, vranac - najbolja kratka priča 2011" u izdanju "Knjižare Karver" iz Podgorice, povodom Međunarodnog književnog festivala "Odakle zovem". Učesnica je brojnih festivala i pjesničkih susreta, među kojima i Festivala čiste poezije, muzike i vina, "More duša 1" u Beogradu na Moru i Šibeniku - Hrvatska; "More duša 2" u Beogradu - Srbija. "Mili dueli" u Jajcu - BIH; "Pjesme koje nam život znače" u Ogulinu - Hrvatska, gdje je osvojila prvo mjesto pjesmom “Vapaj”. Bila je finalistkinja drugog međunarodnog fejsbuk takmičenja "Mili Dueli". Radovi su joj objavljeni na brojnim portalima, elektronskim časopisima i zbirkama poezije. Pjesme iz ove zbirke nastale su u period od 2007. do 2010.godine. Živi u Podgorici. Po zanimanju je diplomirana ekonomistkinja. Piše poeziju i kratke priče.         
Shodno odluci IJZCG posjete kulturnim događajima moguće su samo ukoliko posjedujete jedan od četiri dokaza iz Nacionalne digitalne COVID potvrde, a maske su obavezne!

Posjeta : 51